De Huizenmarkt in Oterleek (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Oterleek

Woningmarkt Oterleek

Oterleek is een plaats in de gemeente Alkmaar. Deze plaats telt volgens het CBS 102.030 inwoners. Momenteel staan er 3 woningen te koop en zijn er recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oterleek. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 592.303 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 3
Woningen recent verkocht 4
Gemiddelde vraagprijs € 592.303
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Oterleek

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oterleek is 45 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oterleek kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Oterleek

Er zijn recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oterleek. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oterleek.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oterleek. Een eengezinswoning in Oterleek komt het meest (65%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oterleek

In Oterleek wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Oterleek

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Oterleek (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Oterleek
Binnenring: Nederland

Oterleek waar ligt dat?

Woningen te koop Oterleek

Wil je een huis kopen in Oterleek? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Oterleek . Er staan momenteel 3 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Oterleek alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oterleek.

Bekijk hier alle koopwoningen in Oterleek. Zoek je huurwoning in Oterleek? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Oterleek

Starterswoningen in Oterleek zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Oterleek zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Oterleek zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Oterleek? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Oterleek

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oterleek is 3.939 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.220 euro).

Leeftijden Oterleek

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oterleek vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Oterleek

Oterleek bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.