logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Oterleek

Begrijp de huizenprijzen in Oterleek met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Oterleek

Oterleek is een plaats in de gemeente Alkmaar. Deze plaats telt volgens het CBS 111.834 inwoners. Momenteel staat er 1 woning te koop en is er recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oterleek. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 599.588 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 1
Woningen recent verkocht 1
Gemiddelde vraagprijs € 599.588
Percentage gezinnen met kinderen 32%

Verkoopduur woningen in Oterleek

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Oterleek is 44 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Oterleek kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Oterleek

Er is recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Oterleek. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Oterleek.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Oterleek. Een eengezinswoning in Oterleek komt het meest (64%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 18% het meest voor.

Gezinssamenstelling Oterleek

In Oterleek wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Oterleek

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Oterleek (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Oterleek

Starterswoningen in Oterleek zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Oterleek zijn vrijwel niet beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Oterleek zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Oterleek? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Oterleek

Wil je een huis kopen in Oterleek? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Oterleek . Er staat momenteel 1 woning te koop. We geven bij elke huis te koop in Oterleek alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Oterleek.

Bekijk alle koopwoningen in Oterleek. Zoek je huurwoning in Oterleek? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Oterleek

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Oterleek is 4.174 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (4.035 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Oterleek

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Oterleek vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Oterleek

Oterleek bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.