De Huizenmarkt in Grootschermer (mei 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Grootschermer

Woningmarkt Grootschermer

Grootschermer is een plaats in de gemeente Alkmaar. Deze plaats telt volgens het CBS 102.030 inwoners. Momenteel staan er 2 woningen te koop en is er recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Grootschermer. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 650.472 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 2
Woningen recent verkocht 1
Gemiddelde vraagprijs € 650.472
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Grootschermer

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Grootschermer is 52 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Grootschermer kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Grootschermer

Er is recent 1 woning verkocht of verkocht onder voorbehoud in Grootschermer. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Grootschermer.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Grootschermer. Een eengezinswoning in Grootschermer komt het meest (56%) voor. Daarna komt een villa met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Grootschermer

In Grootschermer wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Grootschermer

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Grootschermer (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Grootschermer
Binnenring: Nederland

Grootschermer waar ligt dat?

Woningen te koop Grootschermer

Wil je een huis kopen in Grootschermer? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Grootschermer . Er staan momenteel 2 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Grootschermer alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Grootschermer.

Bekijk hier alle koopwoningen in Grootschermer. Zoek je huurwoning in Grootschermer? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Grootschermer

Starterswoningen in Grootschermer zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Grootschermer zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Grootschermer zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Grootschermer? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Grootschermer

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Grootschermer is 4.038 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (4.883 euro).

Leeftijden Grootschermer

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Grootschermer vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Grootschermer

Grootschermer bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.