Huizenprijzen en de huizenmarkt Zuid in Alkmaar

Begrijp de huizenprijzen in Zuid Alkmaar met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Zuid Alkmaar

Zuid is een wijk in de plaats Alkmaar binnen de gemeente Alkmaar. Deze wijk telt volgens het CBS 14.445 inwoners. Momenteel staan er 45 woningen te koop en zijn er recent 64 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zuid. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 539.567 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 45
Woningen recent verkocht 64
Gemiddelde vraagprijs € 539.567
Percentage gezinnen met kinderen 30%

Verkoopduur woningen in Zuid

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Zuid is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Zuid moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Zuid.

Woningen recent verkocht in Zuid

Er zijn recent 64 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Zuid. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Zuid.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Zuid. Een eengezinswoning in Zuid komt het meest (32%) voor. Daarna komt een portiekflat met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Zuid

In Zuid wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Zuid

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Zuid (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Zuid

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Zuid vergeleken met de Alkmaar en Nederland.

Huizenprijzen in Zuid Alkmaar

Starterswoningen in Zuid Alkmaar zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Zuid Alkmaar zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Zuid Alkmaar zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Zuid Alkmaar? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Zuid Alkmaar

Wil je een huis kopen in Zuid Alkmaar? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Zuid Alkmaar . Er staan momenteel 45 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Zuid alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Zuid.

Bekijk alle koopwoningen in Zuid Alkmaar. Zoek je huurwoning in Zuid Alkmaar? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Zuid

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Zuid is 4.721 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.292 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Zuid

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Zuid vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Zuid

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Zuid? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Zuid

Kooimeer Dillenburg en Stadhouderskwartier Staatsliedenkwartier en Landstraten Oud-Rochdale Emmakwartier Nassaukwartier en Hout Oranjepark Cranenbroek Bloemwijk en Zocherkwartier Burgemeesterskwartier