Graft in de gemeente Alkmaar

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Graft

Een eerste blik op Graft

Graft is een plaats in de gemeente Alkmaar. Deze plaats telt volgens het CBS 102.030 inwoners. Momenteel staan er 2 woningen te koop en zijn er recent 3 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Graft. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 581.348 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 2
Woningen recent verkocht 3
Gemiddelde vraagprijs € 581.348
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Graft

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Graft is 80 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Graft kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Graft

Er zijn recent 3 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Graft. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Graft.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Graft. Een eengezinswoning in Graft komt het meest (81%) voor. Daarna komt een villa met 8% het meest voor.

Gezinssamenstelling Graft

In Graft wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Graft

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Graft (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Graft
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Graft

Wil je een huis kopen in Graft? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Graft. Er staan momenteel 2 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Graft alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Graft.

Huizenprijzen in Graft

Starterswoningen in Graft zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Graft zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Graft zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Graft? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Graft

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Graft is 3.655 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.515 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Graft is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Graft

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Graft vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Graft

Graft bestaat uit 10 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen