logo Huispedia

Huispedia blogs.


Bekijk onze tips en inzichten van experts. Geen mooie verhalen. Ontdek zo hoe de woningmarkt écht werkt.

Woningmarktcijfers

Lichte stijging prijzen en meer huizen verkocht

De stijging van huizenprijzen zet door maar zwakt licht af. Het aantal verkochte huizen steeg wel fors. We leggen je uit hoe dit precies zit. Zo ben je net als de experts weer op de hoogte.

26 apr. 2024
Woningmarktcijfers

Prijzen stijgen en verkopen dalen, maar niet overal

Ook in februari heeft de stijging van huizenprijzen doorgezet. De prijzen stegen met 1% vergeleken met januari. Het aantal verkochte huizen daalde voor de tweede maand op rij, al zijn er grote verschillen.

2 apr. 2024
Woningmarktcijfers

Ook in 2024 begint het jaar met stijgende huizenprijzen

In januari 2024 zijn de huizenprijzen verder gestegen. Het aantal verkochte huizen daalde fors, maar dat is niet opvallend. We leggen je eerlijk uit hoe dat komt. Zo ben je net als de experts weer op de hoogte.

22 feb. 2024
Woningmarktcijfers

Huizenprijzen heel licht gestegen in december

In december 2023 zijn de huizenprijzen licht gestegen met 0,2%. De stijging nam voor de tweede maand op rij af. Het aantal verkochte huizen steeg fors, al is dat vrijwel elk jaar in december het geval.

22 jan. 2024
Woningmarktcijfers

Stijgende huizenprijzen en minder verkocht in november

De stijging van de huizenprijzen zet door. Wel is die stijging licht afgenomen. Het aantal verkochte huizen daalde voor de tweede maand op rij, met 2,9%.

9 jan. 2024
Woningmarktcijfers

Stijging huizenprijzen neemt langzaam toe

Voor de vijfde maand op rij zijn de huizenprijzen in oktober 2023 gestegen. Die stijging neemt licht toe. Aan de andere kant nam het aantal verkochte huizen juist af met 2,4%.

30 nov. 2023
Woningmarktcijfers

Huizenprijzen opnieuw gestegen in september

Voor de vierde maand op rij zijn de huizenprijzen in september 2023 gestegen met 0,6%. Toch stijgt de prijs niet zomaar voor elke woning. Hoe dat komt? We leggen het je uit.

23 okt. 2023
Woningmarktcijfers

Huizenprijzen stijgen door in augustus, vooral meer appartementen verkocht

Na twee maanden van stijging zijn de huizenprijzen in augustus 2023 wéér gestegen. En die stijging neemt toe. Ook het aantal verkochte woningen nam toe. Er werden vooral meer appartementen verkocht.

22 sep. 2023
Woningmarktcijfers

Prijzen koopwoningen stijgen verder in juli

De lichte stijging van de huizenprijzen die een maand geleden is ingezet zet door. In juli zijn de prijzen van koopwoningen met 0,5% gestegen, terwijl het in juni nog om een stijging van 0,2% ging. Het aantal verkochte woningen is wel licht gedaald vergeleken met de maand juni.

22 aug. 2023
Woningmarktcijfers

Meer huizen verkocht en licht stijgende prijzen in juni

Langzaam maar zeker zijn de huizenprijzen licht aan het stijgen na een periode met dalende huizenprijzen. In juni zijn de prijzen van koopwoningen met een kleine 0,2% gestegen, tegenover een lichte daling van 0,1% een maand eerder in mei. Ook zijn er meer woningen verkocht dan een maand eerder.

24 jul. 2023
Woningmarktcijfers

Prijzen koopwoningen in mei ongeveer gelijk als in april

Na een daling in het begin van 2023, lijken de Nederlandse huizenprijzen te stabiliseren. De afgelopen maand bleven de prijzen namelijk ongeveer gelijk. Na een daling in april van 1,1% vergeleken met een maand eerder, zijn de prijzen van koopwoningen in mei maar heel licht gedaald met 0,1%.

26 jun. 2023
Woningmarktcijfers

Ook het tweede kwartaal start met daling huizenprijzen

Na een daling in het eerste kwartaal, is er ook in het tweede kwartaal sprake van dalende huizenprijzen. Tijdens het eerste kwartaal nam de daling van de huizenprijzen af, maar in april is de daling juist weer toegenomen: in april daalden de huizenprijzen met 1,1% vergeleken met vorige maand.

8 jun. 2023
Woningmarktcijfers

Voor starters in grote steden wordt kopen makkelijker en huren moeilijker

Langzaam maar zeker krijgt de koopstarter, de huizenkoper die voor de eerste keer koopt, meer ruimte op de woningmarkt. Over het eerste kwartaal van 2023 kochten starters 2% meer woningen dan een jaar eerder. Doorstromers, die al eerder een huis hebben gekocht, kochten juist 14% minder woningen.

11 mei 2023
Woningmarktcijfers

Gemiddelde huizenprijzen in februari licht gedaald

De huizenprijzen op de Nederlandse woningmarkt blijven veranderen. Waar in januari de huizenprijzen juist stegen, zijn deze in februari weer licht gedaald. In februari lag de gemiddelde verkoopprijs van een bestaande koopwoning 1,5% lager dan in januari 2023.

28 mrt. 2023
Woningmarktcijfers

Huizenprijzen in januari 2023 verrassend gestegen

De huizenprijzen in Nederland zijn voor het eerst sinds juli weer iets gestegen. Ten opzichte van december 2022 zijn de huizenprijzen van bestaande koopwoningen met 1,5% gestegen. De stijging is opmerkelijk, aangezien de laatste maanden de huizenprijzen juist aan het dalen zijn.

22 feb. 2023