• Blog
  • Huizenprijzen opnieuw gestegen in september
Woningmarktcijfers

Huizenprijzen opnieuw gestegen in september.


Geschreven door Jimmy Geplaatst op 23 okt. 2023 2 min. lezen

Voor de vierde maand op rij zijn de huizenprijzen in september 2023 gestegen. Net als in augustus gaat het om een stijging van 0,6%. Ook werden er iets meer woningen verkocht: 16.089 vergeleken met 15.934 verkochte huizen in augustus. De gemiddelde koopsom lag in september op €422.175.

Dat melden ook het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

Grote verschillen in waardeontwikkeling per woning

De huizenprijzen blijven licht stijgen. Toch is het belangrijk om te weten dat het om gemiddeldes gaat. De stijging van 0,6% geldt daarom niet zomaar voor élke woning. Er zijn grote verschillen als je bijvoorbeeld kijkt naar het type woning en de locatie van de woning. Daardoor is het als koper lastig om te bepalen wat een realistisch bod zou zijn.  

Zo biedt ruim 60% onnodig meer dan €10.000 te veel. Veel kopers hebben namelijk niet genoeg informatie om tot een goed bod te komen. Tegelijkertijd worden er door verkopers trucjes toegepast en passen ze stiekem prijzen aan waardoor je wordt misleid. Wij vinden dat oneerlijk. Om dit op te lossen hebben we Huispedia’s biedadvies voor iedereen. Daarmee krijg ook jij unieke inzichten die normaal alleen makelaars hebben.

Dus wil je weten hoeveel je moet bieden op een specifieke woning in de huidige markt? Lees hier dan meer over het biedadvies van Huispedia.

Op naar een eerlijke woningmarkt 🚀Meer lezen over de publicatie van het CBS en het Kadaster? Klik hier.

Huizenprijzen opnieuw gestegen in september
Jimmy 2 nov. 2023
Vind je deze informatie nuttig?
Bedankt voor je feedback.

Hoe zouden we jou beter kunnen helpen?

Geef in je eigen woorden aan waar het over gaat. We bekijken alle feedback maar kunnen daar niet op reageren.

Feedback moet minimaal 10 tekens bevatten