logo Huispedia
  • Blog
  • Stijgende huizenprijzen en minder verkocht in november
Woningmarktcijfers

Stijgende huizenprijzen en minder verkocht in november.


Geschreven door Jimmy Geplaatst op 9 jan. 2024 2 min. lezen

De stijging van de huizenprijzen zet door. Wel is die stijging licht afgenomen. In november stegen de prijzen met 0,5%. Een maand eerder ging het om een stijging van 0,7%. Het aantal verkochte huizen daalde voor de tweede maand op rij, met 2,9%. De gemiddelde koopsom lag in november op €421.284.

Dat melden ook het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Kadaster.

Vooral minder woningen verkocht in hogere prijsklassen

In de maand november verkocht het ene soort woning beter dan het ander. Zo komt de daling van het aantal verkochte woningen vooral omdat er 6,5% minder tussenwoningen werden verkocht. Ook de verkoop van 2-onder-1-kapwoningen daalde met 3,7%. Vooral woningen in deze hogere prijsklassen werden dus minder verkocht. Kijken we naar bijvoorbeeld verkochte appartementen, dan bleef dat aantal ongeveer gelijk.

In ieder segment wordt onnodig te veel geboden

De ene woning werd in november dus beter verkocht dan de andere. Toch komt het bij ieder type huis voor dat er te veel wordt betaald. Veel kopers hebben namelijk niet genoeg informatie om tot een goed bod te komen. Tegelijkertijd worden er verkooptrucjes toegepast en word je verleid om onnodig een hoger bod te doen. Zo biedt ruim 60% onnodig meer dan €10.000 te veel. Wij willen een einde maken aan dit soort louche praktijken. Daarom is er Huispedia Plus. Met unieke inzichten van élk huis dat je op het oog hebt, weet je zo precies wat een realistisch bod zou zijn.

Dus wil je weten hoeveel je moet bieden op een specifieke woning in de huidige markt? Lees hier meer over Huispedia Plus.

Op naar een eerlijke woningmarkt 🚀

Stijgende huizenprijzen en minder verkocht in november
Jimmy 26 feb. 2024
Vind je deze informatie nuttig?
Bedankt voor je feedback.

Hoe zouden we jou beter kunnen helpen?

Geef in je eigen woorden aan waar het over gaat. We bekijken alle feedback maar kunnen daar niet op reageren.

Feedback moet minimaal 10 tekens bevatten