logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Rotterdam

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Rotterdam met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Rotterdam

Rotterdam is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 663.900 inwoners. Momenteel staan er 1.335 woningen te koop en zijn er recent 2.583 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rotterdam. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 277.180.

Woningen te koop 1.335
Woningen recent verkocht 2.583
Gemiddelde vraagprijs € 478.644
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 277.180
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Rotterdam

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Rotterdam is 18 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Rotterdam moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Rotterdam.

Woningen recent verkocht in Rotterdam

Er zijn recent 2.583 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rotterdam. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Rotterdam.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Rotterdam. Een portiekflat in Rotterdam komt het meest (34%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 17% het meest voor.

Gezinssamenstelling Rotterdam

In Rotterdam wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Rotterdam

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Rotterdam (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Rotterdam

Starterswoningen in gemeente Rotterdam zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Rotterdam zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Rotterdam zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Rotterdam? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Rotterdam

Wil je een huis kopen in gemeente Rotterdam? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Rotterdam . Er staan momenteel 1.335 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Rotterdam alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Rotterdam.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Rotterdam. Zoek je huurwoning in gemeente Rotterdam? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Rotterdam

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Rotterdam is 4.095 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (4.008 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Rotterdam

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Rotterdam vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Rotterdam

De gemeente Rotterdam telt 9 plaatsen.

Botlek Rotterdam Europoort Rotterdam Hoek van Holland Hoogvliet Rotterdam Maasvlakte Rotterdam Pernis Rotterdam Rotterdam Rozenburg Vondelingenplaat Rotterdam

Wijken van Rotterdam

Rotterdam bestaat uit 22 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.