Alle woningmarktinfo Gemeente Rotterdam

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Rotterdam

Een eerste blik op Rotterdam

Rotterdam is een gemeente in de provincie Zuid-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 496.410 inwoners. Momenteel staan er 1.135 woningen te koop en zijn er recent 952 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rotterdam. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 1.135
Woningen recent verkocht 952
Gemiddelde vraagprijs € 454.364
Percentage gezinnen met kinderen 30%

Verkoopduur woningen in Rotterdam

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Rotterdam is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Rotterdam moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Rotterdam.

Woningen recent verkocht in Rotterdam

Er zijn recent 952 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rotterdam. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Rotterdam.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Rotterdam. Een portiekflat in Rotterdam komt het meest (36%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 17% het meest voor.

Gezinssamenstelling Rotterdam

In Rotterdam wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Rotterdam

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Rotterdam (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Rotterdam
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Rotterdam

Wil je een huis kopen in Rotterdam? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Rotterdam . Er staan momenteel 1.135 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Rotterdam alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Rotterdam.

Zoek je huurwoning in Rotterdam? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Rotterdam.

Huizenprijzen in Rotterdam

Starterswoningen in Rotterdam zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Rotterdam zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Rotterdam zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Rotterdam? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Rotterdam

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Rotterdam is 3.803 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.382 euro).

Leeftijden Rotterdam

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Rotterdam vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Rotterdam

De gemeente Rotterdam telt 9 plaatsen.

Botlek Rotterdam Europoort Rotterdam Hoek van Holland Hoogvliet Rotterdam Maasvlakte Rotterdam Pernis Rotterdam Rotterdam Rozenburg Vondelingenplaat Rotterdam

Alle wijken van Rotterdam

Rotterdam bestaat uit 20 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen