Delfshaven in gemeente Rotterdam

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Delfshaven

Een eerste blik op Delfshaven

Delfshaven is een wijk in de gemeente Rotterdam. Deze wijk telt volgens het CBS 75.605 inwoners. Momenteel staan er 141 woningen te koop en zijn er recent 142 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Delfshaven. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 390.728 euro.

Woningen te koop 141
Woningen recent verkocht 142
Gemiddelde vraagprijs € 390.728
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Delfshaven

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Delfshaven is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Delfshaven moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Delfshaven.

Woningen recent verkocht in Delfshaven

Er zijn recent 142 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Delfshaven. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Delfshaven.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Delfshaven. Een portiekflat in Delfshaven komt het meest (34%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 24% het meest voor.

Gezinssamenstelling Delfshaven

In Delfshaven wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Delfshaven

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Delfshaven (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Delfshaven
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Delfshaven

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Delfshaven vergeleken met de Rotterdam en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Delfshaven

Wil je een huis kopen in Delfshaven? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Delfshaven. Er staan momenteel 141 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Delfshaven alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Delfshaven.

Huizenprijzen in Delfshaven

Starterswoningen in Delfshaven zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Delfshaven zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Delfshaven zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Delfshaven? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Delfshaven

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Delfshaven is 3.103 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.975 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Delfshaven is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Delfshaven

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Delfshaven vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Delfshaven

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Delfshaven? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Delfshaven

Delfshaven Bospolder Tussendijken Spangen Nieuwe Westen Middelland Oud Mathenesse Witte Dorp Schiemond

Instellingen zijn opgeslagen