Rotterdam Centrum in gemeente Rotterdam

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Rotterdam Centrum

Een eerste blik op Rotterdam Centrum

Rotterdam Centrum is een wijk in de gemeente Rotterdam. Deze wijk telt volgens het CBS 34.685 inwoners. Momenteel staan er 178 woningen te koop en zijn er recent 114 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Rotterdam Centrum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 542.281 euro.

Woningen te koop 178
Woningen recent verkocht 114
Gemiddelde vraagprijs € 542.281
Percentage gezinnen met kinderen 15%

Verkoopduur woningen in Rotterdam Centrum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Rotterdam Centrum is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Rotterdam Centrum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Rotterdam Centrum.

Woningen recent verkocht in Rotterdam Centrum

Er zijn recent 114 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rotterdam Centrum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Rotterdam Centrum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Rotterdam Centrum. Een portiekflat in Rotterdam Centrum komt het meest (50%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Rotterdam Centrum

In Rotterdam Centrum wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Rotterdam Centrum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Rotterdam Centrum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Rotterdam Centrum
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Rotterdam Centrum

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Rotterdam Centrum vergeleken met de Rotterdam en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Rotterdam Centrum

Wil je een huis kopen in Rotterdam Centrum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Rotterdam Centrum. Er staan momenteel 178 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Rotterdam Centrum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Rotterdam Centrum.

Huizenprijzen in Rotterdam Centrum

Starterswoningen in Rotterdam Centrum zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Rotterdam Centrum zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Rotterdam Centrum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Rotterdam Centrum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Rotterdam Centrum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Rotterdam Centrum is 4.350 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.132 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Rotterdam Centrum is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Rotterdam Centrum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Rotterdam Centrum vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Rotterdam Centrum

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Rotterdam Centrum? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Rotterdam Centrum

Stadsdriehoek Oude Westen Cool Cs Kwartier Nieuwe Werk Dijkzigt

Instellingen zijn opgeslagen