Overschie in gemeente Rotterdam

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Overschie

Een eerste blik op Overschie

Overschie is een wijk in de gemeente Rotterdam. Deze wijk telt volgens het CBS 18.350 inwoners. Momenteel staan er 59 woningen te koop en zijn er recent 46 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Overschie. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 580.996 euro.

Woningen te koop 59
Woningen recent verkocht 46
Gemiddelde vraagprijs € 580.996
Percentage gezinnen met kinderen 36%

Verkoopduur woningen in Overschie

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Overschie is 30 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Overschie moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Overschie.

Woningen recent verkocht in Overschie

Er zijn recent 46 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Overschie. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Overschie.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Overschie. Een portiekflat in Overschie komt het meest (30%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Overschie

In Overschie wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Overschie

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Overschie (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Overschie
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Overschie

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Overschie vergeleken met de Rotterdam en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Overschie

Wil je een huis kopen in Overschie? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Overschie. Er staan momenteel 59 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Overschie alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Overschie.

Huizenprijzen in Overschie

Starterswoningen in Overschie zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Overschie zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Overschie zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Overschie? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Overschie

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Overschie is 3.138 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.939 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Overschie is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Overschie

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Overschie vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Overschie

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Overschie? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Overschie

Kleinpolder Noord Kethel Schieveen Zestienhoven Overschie Landzicht

Instellingen zijn opgeslagen