Pernis in gemeente Rotterdam

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Pernis

Een eerste blik op Pernis

Pernis is een wijk in de gemeente Rotterdam. Deze wijk telt volgens het CBS 4.845 inwoners. Momenteel staan er 18 woningen te koop en zijn er recent 18 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Pernis. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 267.553 euro.

Woningen te koop 18
Woningen recent verkocht 18
Gemiddelde vraagprijs € 267.553
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Pernis

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Pernis is 43 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Pernis kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Pernis

Er zijn recent 18 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Pernis. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Pernis.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Pernis. Een eengezinswoning in Pernis komt het meest (68%) voor. Daarna komt een galerijflat met 15% het meest voor.

Gezinssamenstelling Pernis

In Pernis wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Pernis

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Pernis (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Pernis
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Pernis

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Pernis vergeleken met de Rotterdam en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Pernis

Wil je een huis kopen in Pernis? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Pernis. Er staan momenteel 18 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Pernis alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Pernis.

Huizenprijzen in Pernis

Starterswoningen in Pernis zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Pernis zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Pernis zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Pernis? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Pernis

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Pernis is 2.323 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.161 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Pernis is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Pernis

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Pernis vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Pernis

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Pernis? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Pernis

Pernis

Instellingen zijn opgeslagen