Huizenmarkt Rozenburg in Rozenburg (juni 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Rozenburg

Woningmarkt Rozenburg

Rozenburg is een wijk in de plaats Rozenburg binnen de gemeente Rotterdam. Deze wijk telt volgens het CBS 12.420 inwoners. Momenteel staan er 34 woningen te koop en zijn er recent 93 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rozenburg. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 310.253 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 34
Woningen recent verkocht 93
Gemiddelde vraagprijs € 310.253
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Rozenburg

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Rozenburg is 30 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Rozenburg moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Rozenburg.

Woningen recent verkocht in Rozenburg

Er zijn recent 93 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rozenburg. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Rozenburg.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Rozenburg. Een portiekflat in Rozenburg komt het meest (38%) voor. Daarna komt een eengezinswoning met 38% het meest voor.

Gezinssamenstelling Rozenburg

In Rozenburg wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Rozenburg

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Rozenburg (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Rozenburg
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Rozenburg

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Rozenburg vergeleken met de Rotterdam en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Rozenburg waar ligt dat?

Woningen te koop Rozenburg

Wil je een huis kopen in Rozenburg? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Rozenburg . Er staan momenteel 34 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Rozenburg alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Rozenburg.

Bekijk hier alle koopwoningen in Rozenburg. Zoek je huurwoning in Rozenburg? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Rozenburg

Starterswoningen in Rozenburg zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Rozenburg zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Rozenburg zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Rozenburg? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Rozenburg

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Rozenburg is 2.907 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.741 euro).

Leeftijden Rozenburg

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Rozenburg vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Rozenburg

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Rozenburg? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Rozenburg

Rozenburg Noordzeeweg