Alle woningmarktinfo Kralingen-Crooswijk in Rotterdam

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Kralingen-Crooswijk

Een eerste blik op Kralingen-Crooswijk

Kralingen-Crooswijk is een wijk in de gemeente Rotterdam. Deze wijk telt volgens het CBS 53.870 inwoners. Momenteel staan er 171 woningen te koop en zijn er recent 406 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Kralingen-Crooswijk. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 551.314 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 171
Woningen recent verkocht 406
Gemiddelde vraagprijs € 551.314
Percentage gezinnen met kinderen 21%

Verkoopduur woningen in Kralingen-Crooswijk

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Kralingen-Crooswijk is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Kralingen-Crooswijk moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Kralingen-Crooswijk.

Woningen recent verkocht in Kralingen-Crooswijk

Er zijn recent 406 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Kralingen-Crooswijk. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Kralingen-Crooswijk.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Kralingen-Crooswijk. Een portiekflat in Kralingen-Crooswijk komt het meest (45%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 22% het meest voor.

Gezinssamenstelling Kralingen-Crooswijk

In Kralingen-Crooswijk wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Kralingen-Crooswijk

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Kralingen-Crooswijk (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Kralingen-Crooswijk
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Kralingen-Crooswijk

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Kralingen-Crooswijk vergeleken met de Rotterdam en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Kralingen-Crooswijk

Wil je een huis kopen in Kralingen-Crooswijk? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Kralingen-Crooswijk . Er staan momenteel 171 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Kralingen-Crooswijk alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Kralingen-Crooswijk.

Zoek je huurwoning in Kralingen-Crooswijk? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Kralingen-Crooswijk.

Huizenprijzen in Kralingen-Crooswijk

Starterswoningen in Kralingen-Crooswijk zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Kralingen-Crooswijk zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Kralingen-Crooswijk zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Kralingen-Crooswijk? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Kralingen-Crooswijk

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Kralingen-Crooswijk is 4.137 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.783 euro).

Leeftijden Kralingen-Crooswijk

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Kralingen-Crooswijk vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Kralingen-Crooswijk

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Kralingen-Crooswijk? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Kralingen-Crooswijk

Rubroek Nieuw Crooswijk Oud Crooswijk Kralingen West Kralingen Oost Kralingse Bos De Esch Struisenburg

Instellingen zijn opgeslagen