Hoek van Holland in gemeente Rotterdam

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Hoek van Holland

Een eerste blik op Hoek van Holland

Hoek van Holland is een wijk in de gemeente Rotterdam. Deze wijk telt volgens het CBS 10.285 inwoners. Momenteel staan er 30 woningen te koop en zijn er recent 36 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Hoek van Holland. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 478.137 euro.

Woningen te koop 30
Woningen recent verkocht 36
Gemiddelde vraagprijs € 478.137
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Hoek van Holland

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hoek van Holland is 43 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Hoek van Holland kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Hoek van Holland

Er zijn recent 36 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoek van Holland. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hoek van Holland.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hoek van Holland. Een eengezinswoning in Hoek van Holland komt het meest (29%) voor. Daarna komt een portiekflat met 19% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hoek van Holland

In Hoek van Holland wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Hoek van Holland

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Hoek van Holland (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hoek van Holland
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Hoek van Holland

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Hoek van Holland vergeleken met de Rotterdam en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Hoek van Holland

Wil je een huis kopen in Hoek van Holland? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hoek van Holland. Er staan momenteel 30 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hoek van Holland alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hoek van Holland.

Huizenprijzen in Hoek van Holland

Starterswoningen in Hoek van Holland zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Hoek van Holland zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hoek van Holland zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hoek van Holland? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hoek van Holland

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hoek van Holland is 3.025 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.736 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Hoek van Holland is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Hoek van Holland

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hoek van Holland vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Hoek van Holland

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Hoek van Holland? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Hoek van Holland

Strand en Duin Dorp Rijnpoort

Instellingen zijn opgeslagen