Hillegersberg-Schiebroek in gemeente Rotterdam

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Hillegersberg-Schiebroek

Een eerste blik op Hillegersberg-Schiebroek

Hillegersberg-Schiebroek is een wijk in de gemeente Rotterdam. Deze wijk telt volgens het CBS 44.110 inwoners. Momenteel staan er 214 woningen te koop en zijn er recent 157 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Hillegersberg-Schiebroek. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 610.078 euro.

Woningen te koop 214
Woningen recent verkocht 157
Gemiddelde vraagprijs € 610.078
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Hillegersberg-Schiebroek

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hillegersberg-Schiebroek is 25 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hillegersberg-Schiebroek moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hillegersberg-Schiebroek.

Woningen recent verkocht in Hillegersberg-Schiebroek

Er zijn recent 157 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hillegersberg-Schiebroek. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hillegersberg-Schiebroek.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hillegersberg-Schiebroek. Een portiekflat in Hillegersberg-Schiebroek komt het meest (22%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hillegersberg-Schiebroek

In Hillegersberg-Schiebroek wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Hillegersberg-Schiebroek

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Hillegersberg-Schiebroek (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hillegersberg-Schiebroek
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Hillegersberg-Schiebroek

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Hillegersberg-Schiebroek vergeleken met de Rotterdam en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Hillegersberg-Schiebroek

Wil je een huis kopen in Hillegersberg-Schiebroek? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hillegersberg-Schiebroek. Er staan momenteel 214 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hillegersberg-Schiebroek alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hillegersberg-Schiebroek.

Huizenprijzen in Hillegersberg-Schiebroek

Starterswoningen in Hillegersberg-Schiebroek zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Hillegersberg-Schiebroek zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hillegersberg-Schiebroek zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hillegersberg-Schiebroek? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hillegersberg-Schiebroek

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hillegersberg-Schiebroek is 4.101 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (4.057 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Hillegersberg-Schiebroek is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Hillegersberg-Schiebroek

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hillegersberg-Schiebroek vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Hillegersberg-Schiebroek

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Hillegersberg-Schiebroek? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Hillegersberg-Schiebroek

Schiebroek Hillegersberg Zuid Hillegersberg Noord Terbregge Molenlaankwartier

Instellingen zijn opgeslagen