Charlois in gemeente Rotterdam

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Charlois

Een eerste blik op Charlois

Charlois is een wijk in de gemeente Rotterdam. Deze wijk telt volgens het CBS 67.270 inwoners. Momenteel staan er 78 woningen te koop en zijn er recent 162 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Charlois. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 211.016 euro.

Woningen te koop 78
Woningen recent verkocht 162
Gemiddelde vraagprijs € 211.016
Percentage gezinnen met kinderen 30%

Verkoopduur woningen in Charlois

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Charlois is 36 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Charlois kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Charlois

Er zijn recent 162 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Charlois. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Charlois.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Charlois. Een portiekflat in Charlois komt het meest (51%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 18% het meest voor.

Gezinssamenstelling Charlois

In Charlois wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Charlois

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Charlois (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Charlois
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Charlois

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Charlois vergeleken met de Rotterdam en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Charlois

Wil je een huis kopen in Charlois? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Charlois. Er staan momenteel 78 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Charlois alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Charlois.

Huizenprijzen in Charlois

Starterswoningen in Charlois zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Charlois zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Charlois zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Charlois? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Charlois

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Charlois is 2.361 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.256 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Charlois is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Charlois

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Charlois vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Charlois

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Charlois? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Charlois

Charlois Zuidrand Tarwewijk Carnisse Zuidwijk Oud Charlois Wielewaal Zuidplein Pendrecht Zuiderpark Heijplaat

Instellingen zijn opgeslagen