Hoogvliet in gemeente Rotterdam

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Hoogvliet

Een eerste blik op Hoogvliet

Hoogvliet is een wijk in de gemeente Rotterdam. Deze wijk telt volgens het CBS 34.615 inwoners. Momenteel staan er 104 woningen te koop en zijn er recent 92 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Hoogvliet. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 256.687 euro.

Woningen te koop 104
Woningen recent verkocht 92
Gemiddelde vraagprijs € 256.687
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Hoogvliet

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hoogvliet is 25 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hoogvliet moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hoogvliet.

Woningen recent verkocht in Hoogvliet

Er zijn recent 92 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoogvliet. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hoogvliet.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hoogvliet. Een eengezinswoning in Hoogvliet komt het meest (44%) voor. Daarna komt een portiekflat met 19% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hoogvliet

In Hoogvliet wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Hoogvliet

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Hoogvliet (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hoogvliet
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Hoogvliet

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Hoogvliet vergeleken met de Rotterdam en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Woningen te koop in Hoogvliet

Wil je een huis kopen in Hoogvliet? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hoogvliet. Er staan momenteel 104 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hoogvliet alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hoogvliet.

Huizenprijzen in Hoogvliet

Starterswoningen in Hoogvliet zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Hoogvliet zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hoogvliet zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hoogvliet? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hoogvliet

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hoogvliet is 2.293 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.217 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Hoogvliet is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Hoogvliet

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hoogvliet vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Hoogvliet

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Hoogvliet? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Hoogvliet

Hoogvliet Noord Hoogvliet Zuid

Instellingen zijn opgeslagen