Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Hoogeveen

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Hoogeveen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Hoogeveen

Hoogeveen is een gemeente in de provincie Drenthe. Deze gemeente telt volgens het CBS 55.665 inwoners. Momenteel staan er 128 woningen te koop en zijn er recent 181 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoogeveen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 280.928.

Woningen te koop 128
Woningen recent verkocht 181
Gemiddelde vraagprijs € 396.854
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 280.928
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Hoogeveen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hoogeveen is 30 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hoogeveen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hoogeveen.

Woningen recent verkocht in Hoogeveen

Er zijn recent 181 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoogeveen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hoogeveen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hoogeveen. Een eengezinswoning in Hoogeveen komt het meest (61%) voor. Daarna komt een galerijflat met 15% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hoogeveen

In Hoogeveen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hoogeveen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hoogeveen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Hoogeveen

Starterswoningen in gemeente Hoogeveen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Hoogeveen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Hoogeveen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Hoogeveen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Hoogeveen

Wil je een huis kopen in gemeente Hoogeveen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Hoogeveen . Er staan momenteel 128 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hoogeveen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hoogeveen.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Hoogeveen. Zoek je huurwoning in gemeente Hoogeveen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Hoogeveen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hoogeveen is 2.897 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.738 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Hoogeveen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hoogeveen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Hoogeveen

De gemeente Hoogeveen telt 11 plaatsen.

Alteveer gem Hoogeveen Elim Fluitenberg Hollandscheveld Hoogeveen Nieuweroord Nieuwlande Noordscheschut Pesse Stuifzand Tiendeveen

Wijken van Hoogeveen

Hoogeveen bestaat uit 13 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.