Alle woningmarktinfo Gemeente Hoogeveen

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Hoogeveen

Een eerste blik op Hoogeveen

Hoogeveen is een gemeente in de provincie Drenthe. Deze gemeente telt volgens het CBS 55.665 inwoners. Momenteel staan er 93 woningen te koop en zijn er recent 121 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoogeveen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 93
Woningen recent verkocht 121
Gemiddelde vraagprijs € 326.010
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Hoogeveen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hoogeveen is 38 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hoogeveen kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Hoogeveen

Er zijn recent 121 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoogeveen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hoogeveen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hoogeveen. Een eengezinswoning in Hoogeveen komt het meest (58%) voor. Daarna komt een galerijflat met 18% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hoogeveen

In Hoogeveen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Hoogeveen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Hoogeveen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hoogeveen
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Hoogeveen

Wil je een huis kopen in Hoogeveen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hoogeveen . Er staan momenteel 93 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hoogeveen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hoogeveen.

Zoek je huurwoning in Hoogeveen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Hoogeveen.

Huizenprijzen in Hoogeveen

Starterswoningen in Hoogeveen zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Hoogeveen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hoogeveen zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hoogeveen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hoogeveen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hoogeveen is 2.382 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.106 euro).

Leeftijden Hoogeveen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hoogeveen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Hoogeveen

De gemeente Hoogeveen telt 11 plaatsen.

Alteveer gem Hoogeveen Elim Fluitenberg Hollandscheveld Hoogeveen Nieuweroord Nieuwlande Noordscheschut Pesse Stuifzand Tiendeveen

Alle wijken van Hoogeveen

Hoogeveen bestaat uit 13 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen