Huizenmarkt Hollandscheveld in Hollandscheveld (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Hollandscheveld

Woningmarkt Hollandscheveld

Hollandscheveld is een wijk in de plaats Hollandscheveld binnen de gemeente Hoogeveen. Deze wijk telt volgens het CBS 4.435 inwoners. Momenteel staan er 24 woningen te koop en zijn er recent 15 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hollandscheveld. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 496.412 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 24
Woningen recent verkocht 15
Gemiddelde vraagprijs € 496.412
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Hollandscheveld

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hollandscheveld is 47 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hollandscheveld kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Hollandscheveld

Er zijn recent 15 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hollandscheveld. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hollandscheveld.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hollandscheveld. Een eengezinswoning in Hollandscheveld komt het meest (88%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hollandscheveld

In Hollandscheveld wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hollandscheveld

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hollandscheveld (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hollandscheveld
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Hollandscheveld

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Hollandscheveld vergeleken met de Hoogeveen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Hollandscheveld waar ligt dat?

Woningen te koop Hollandscheveld

Wil je een huis kopen in Hollandscheveld? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hollandscheveld . Er staan momenteel 24 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hollandscheveld alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hollandscheveld.

Bekijk hier alle koopwoningen in Hollandscheveld. Zoek je huurwoning in Hollandscheveld? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Hollandscheveld

Starterswoningen in Hollandscheveld zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hollandscheveld zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hollandscheveld zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hollandscheveld? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hollandscheveld

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hollandscheveld is 2.990 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.500 euro).

Leeftijden Hollandscheveld

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hollandscheveld vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Hollandscheveld

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Hollandscheveld? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Hollandscheveld

Hollandscheveld kern Verspreide huizen Hollandscheveld-West Verspreide huizen Hollandscheveld-Oost