Huizenmarkt De Weide in Hoogeveen (januari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in De Weide

Woningmarkt De Weide

De Weide is een wijk in de plaats Hoogeveen binnen de gemeente Hoogeveen. Deze wijk telt volgens het CBS 14.210 inwoners. Momenteel staan er 37 woningen te koop en zijn er recent 67 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in De Weide. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 308.213 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 37
Woningen recent verkocht 67
Gemiddelde vraagprijs € 308.213
Percentage gezinnen met kinderen 42%

Verkoopduur woningen in De Weide

De gemiddelde verkoopduur van huizen in De Weide is 26 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in De Weide moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in De Weide.

Woningen recent verkocht in De Weide

Er zijn recent 67 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in De Weide. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond De Weide.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in De Weide. Een eengezinswoning in De Weide komt het meest (73%) voor. Daarna komt een portiekflat met 8% het meest voor.

Gezinssamenstelling De Weide

In De Weide wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat De Weide

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van De Weide (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: De Weide
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers De Weide

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van De Weide vergeleken met de Hoogeveen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

De Weide waar ligt dat?

Woningen te koop De Weide

Wil je een huis kopen in De Weide? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in De Weide . Er staan momenteel 37 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in De Weide alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in De Weide.

Bekijk hier alle koopwoningen in De Weide. Zoek je huurwoning in De Weide? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in De Weide

Starterswoningen in De Weide zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in De Weide zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in De Weide zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in De Weide? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs De Weide

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in De Weide is 2.648 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.615 euro).

Leeftijden De Weide

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in De Weide vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in De Weide

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in De Weide? Ontdek ook de buurten binnen de wijk De Weide

Steenbergerweiden Kinholt Grittenhof Schoonvelde-West Schoonvelde-Oost Schutlanden-Oost Schutlanden-West Kattouw Trasselt Erflanden