De Huizenmarkt in Hoogeveen (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Hoogeveen

Woningmarkt Hoogeveen

Hoogeveen is een plaats in de gemeente Hoogeveen. Deze plaats telt volgens het CBS 55.665 inwoners. Momenteel staan er 130 woningen te koop en zijn er recent 261 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoogeveen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 304.909 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 130
Woningen recent verkocht 261
Gemiddelde vraagprijs € 304.909
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Hoogeveen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hoogeveen is 29 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hoogeveen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hoogeveen.

Woningen recent verkocht in Hoogeveen

Er zijn recent 261 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoogeveen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hoogeveen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hoogeveen. Een eengezinswoning in Hoogeveen komt het meest (56%) voor. Daarna komt een galerijflat met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hoogeveen

In Hoogeveen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hoogeveen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hoogeveen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hoogeveen
Binnenring: Nederland

Hoogeveen waar ligt dat?

Woningen te koop Hoogeveen

Wil je een huis kopen in Hoogeveen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hoogeveen . Er staan momenteel 130 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hoogeveen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hoogeveen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Hoogeveen. Zoek je huurwoning in Hoogeveen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Hoogeveen

Starterswoningen in Hoogeveen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hoogeveen zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hoogeveen zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hoogeveen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hoogeveen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hoogeveen is 2.650 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.456 euro).

Leeftijden Hoogeveen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hoogeveen vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Hoogeveen

Hoogeveen bestaat uit 13 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.