Huizenmarkt Nieuwlande in Nieuwlande (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Nieuwlande

Woningmarkt Nieuwlande

Nieuwlande is een wijk in de plaats Nieuwlande binnen de gemeente Hoogeveen. Deze wijk telt volgens het CBS 1.370 inwoners. Momenteel staan er 5 woningen te koop en zijn er recent 8 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nieuwlande. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 437.788 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 5
Woningen recent verkocht 8
Gemiddelde vraagprijs € 437.788
Percentage gezinnen met kinderen 39%

Verkoopduur woningen in Nieuwlande

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Nieuwlande is 61 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Nieuwlande kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Nieuwlande

Er zijn recent 8 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nieuwlande. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Nieuwlande.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Nieuwlande. Een eengezinswoning in Nieuwlande komt het meest (80%) voor. Daarna komt een bungalow met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Nieuwlande

In Nieuwlande wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Nieuwlande

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Nieuwlande (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Nieuwlande
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Nieuwlande

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Nieuwlande vergeleken met de Hoogeveen en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Nieuwlande waar ligt dat?

Woningen te koop Nieuwlande

Wil je een huis kopen in Nieuwlande? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Nieuwlande . Er staan momenteel 5 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Nieuwlande alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Nieuwlande.

Bekijk hier alle koopwoningen in Nieuwlande. Zoek je huurwoning in Nieuwlande? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Nieuwlande

Starterswoningen in Nieuwlande zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Nieuwlande zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Nieuwlande zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Nieuwlande? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Nieuwlande

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Nieuwlande is 2.581 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.620 euro).

Leeftijden Nieuwlande

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Nieuwlande vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Nieuwlande

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Nieuwlande? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Nieuwlande

Nieuwlande kern Verspreide huizen Nieuwlande