logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Ommen

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Ommen met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Ommen

Ommen is een gemeente in de provincie Overijssel. Deze gemeente telt volgens het CBS 18.955 inwoners. Momenteel staan er 43 woningen te koop en zijn er recent 82 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ommen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 340.679.

Woningen te koop 43
Woningen recent verkocht 82
Gemiddelde vraagprijs € 576.748
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 340.679
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Ommen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Ommen is 25 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Ommen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Ommen.

Woningen recent verkocht in Ommen

Er zijn recent 82 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ommen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Ommen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Ommen. Een eengezinswoning in Ommen komt het meest (54%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Ommen

In Ommen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Ommen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Ommen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Ommen

Starterswoningen in gemeente Ommen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Ommen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Ommen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Ommen? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Ommen

Wil je een huis kopen in gemeente Ommen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Ommen . Er staan momenteel 43 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Ommen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Ommen.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Ommen. Zoek je huurwoning in gemeente Ommen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Ommen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Ommen is 3.587 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.614 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Ommen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Ommen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Ommen

De gemeente Ommen telt 11 plaatsen.

Arriën Beerze Beerzerveld Dalmsholte Giethmen Lemele Ommen Stegeren Vilsteren Vinkenbuurt Witharen

Wijken van Ommen

Ommen bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.