Alle woningmarktinfo Gemeente Ommen

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Ommen

Een eerste blik op Ommen

Ommen is een gemeente in de provincie Overijssel. Deze gemeente telt volgens het CBS 17.610 inwoners. Momenteel staan er 42 woningen te koop en zijn er recent 73 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ommen. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 42
Woningen recent verkocht 73
Gemiddelde vraagprijs € 509.752
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Ommen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Ommen is 31 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Ommen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Ommen.

Woningen recent verkocht in Ommen

Er zijn recent 73 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ommen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Ommen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Ommen. Een eengezinswoning in Ommen komt het meest (51%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Ommen

In Ommen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Ommen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Ommen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Ommen
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Ommen

Wil je een huis kopen in Ommen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Ommen . Er staan momenteel 42 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Ommen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Ommen.

Zoek je huurwoning in Ommen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Ommen.

Huizenprijzen in Ommen

Starterswoningen in Ommen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Ommen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Ommen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Ommen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Ommen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Ommen is 3.031 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.844 euro).

Leeftijden Ommen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Ommen vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Ommen

De gemeente Ommen telt 11 plaatsen.

Arriën Beerze Beerzerveld Dalmsholte Giethmen Lemele Ommen Stegeren Vilsteren Vinkenbuurt Witharen

Alle wijken van Ommen

Ommen bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen