De Huizenmarkt in Ommen (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Ommen

Woningmarkt Ommen

Ommen is een plaats in de gemeente Ommen. Deze plaats telt volgens het CBS 17.610 inwoners. Momenteel staan er 35 woningen te koop en zijn er recent 54 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ommen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 485.852 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 35
Woningen recent verkocht 54
Gemiddelde vraagprijs € 485.852
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Ommen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Ommen is 28 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Ommen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Ommen.

Woningen recent verkocht in Ommen

Er zijn recent 54 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ommen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Ommen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Ommen. Een eengezinswoning in Ommen komt het meest (53%) voor. Daarna komt een benedenwoning met 8% het meest voor.

Gezinssamenstelling Ommen

In Ommen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Ommen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Ommen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Ommen
Binnenring: Nederland

Ommen waar ligt dat?

Woningen te koop Ommen

Wil je een huis kopen in Ommen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Ommen . Er staan momenteel 35 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Ommen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Ommen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Ommen. Zoek je huurwoning in Ommen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Ommen

Starterswoningen in Ommen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Ommen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Ommen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Ommen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Ommen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Ommen is 3.602 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.617 euro).

Leeftijden Ommen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Ommen vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Ommen

Ommen bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.