Gemeente Hollands Kroon

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Hollands Kroon

Een eerste blik op Hollands Kroon

Hollands Kroon is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 47.700 inwoners. Momenteel staan er 193 woningen te koop en zijn er recent 381 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Hollands Kroon. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 395.002 euro. Dit is gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 193
Woningen recent verkocht 381
Gemiddelde vraagprijs € 395.002
Percentage gezinnen met kinderen 38%

Verkoopduur woningen in Hollands Kroon

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hollands Kroon is 50 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hollands Kroon kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Hollands Kroon

Er zijn recent 381 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hollands Kroon. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hollands Kroon.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hollands Kroon. Een eengezinswoning in Hollands Kroon komt het meest (78%) voor. Daarna komt een bovenwoning met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hollands Kroon

In Hollands Kroon wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Hollands Kroon

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Hollands Kroon (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hollands Kroon
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Hollands Kroon

Wil je een huis kopen in Hollands Kroon? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hollands Kroon . Er staan momenteel 193 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hollands Kroon alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hollands Kroon.

Zoek je huurwoning in Hollands Kroon? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Hollands Kroon.

Huizenprijzen in Hollands Kroon

Starterswoningen in Hollands Kroon zijn redelijk te vinden. Woningen in het middensegment in Hollands Kroon zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hollands Kroon zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hollands Kroon? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hollands Kroon

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hollands Kroon is 2.511 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.400 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Hollands Kroon is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Hollands Kroon

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hollands Kroon vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Hollands Kroon

De gemeente Hollands Kroon telt 19 plaatsen.

't Veld Anna Paulowna Barsingerhorn Breezand Den Oever Haringhuizen Hippolytushoef Kolhorn Kreileroord Lutjewinkel Middenmeer Nieuwe Niedorp Oude Niedorp Slootdorp Westerland Wieringerwaard Wieringerwerf Winkel Zijdewind

Alle wijken van Hollands Kroon

Hollands Kroon bestaat uit 8 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen