logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Hollands Kroon

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Hollands Kroon met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Hollands Kroon

Hollands Kroon is een gemeente in de provincie Noord-Holland. Deze gemeente telt volgens het CBS 49.431 inwoners. Momenteel staan er 112 woningen te koop en zijn er recent 255 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hollands Kroon. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 289.319.

Woningen te koop 112
Woningen recent verkocht 255
Gemiddelde vraagprijs € 458.508
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 289.319
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Hollands Kroon

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hollands Kroon is 29 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hollands Kroon moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Hollands Kroon.

Woningen recent verkocht in Hollands Kroon

Er zijn recent 255 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hollands Kroon. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hollands Kroon.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hollands Kroon. Een eengezinswoning in Hollands Kroon komt het meest (81%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 4% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hollands Kroon

In Hollands Kroon wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hollands Kroon

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hollands Kroon (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Hollands Kroon

Starterswoningen in gemeente Hollands Kroon zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Hollands Kroon zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Hollands Kroon zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Hollands Kroon? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Hollands Kroon

Wil je een huis kopen in gemeente Hollands Kroon? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Hollands Kroon . Er staan momenteel 112 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hollands Kroon alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hollands Kroon.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Hollands Kroon. Zoek je huurwoning in gemeente Hollands Kroon? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Hollands Kroon

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hollands Kroon is 3.282 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.125 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Hollands Kroon

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hollands Kroon vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Hollands Kroon

De gemeente Hollands Kroon telt 19 plaatsen.

't Veld Anna Paulowna Barsingerhorn Breezand Den Oever Haringhuizen Hippolytushoef Kolhorn Kreileroord Lutjewinkel Middenmeer Nieuwe Niedorp Oude Niedorp Slootdorp Westerland Wieringerwaard Wieringerwerf Winkel Zijdewind

Wijken van Hollands Kroon

Hollands Kroon bestaat uit 20 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.