De Huizenmarkt gemeente Dinkelland (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Dinkelland

Woningmarkt Dinkelland

Dinkelland is een gemeente in de provincie Overijssel. Deze gemeente telt volgens het CBS 26.320 inwoners. Momenteel staan er 66 woningen te koop en zijn er recent 55 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dinkelland. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 66
Woningen recent verkocht 55
Gemiddelde vraagprijs € 439.607
Percentage gezinnen met kinderen 47%

Verkoopduur woningen in Dinkelland

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Dinkelland is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Dinkelland moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Dinkelland.

Woningen recent verkocht in Dinkelland

Er zijn recent 55 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dinkelland. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Dinkelland.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Dinkelland. Een eengezinswoning in Dinkelland komt het meest (74%) voor. Daarna komt een bungalow met 6% het meest voor.

Gezinssamenstelling Dinkelland

In Dinkelland wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Dinkelland

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Dinkelland (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Dinkelland
Binnenring: Nederland

Dinkelland waar ligt dat?

Woningen te koop Dinkelland

Wil je een huis kopen in Dinkelland? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Dinkelland . Er staan momenteel 66 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Dinkelland alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Dinkelland.

Bekijk hier alle koopwoningen in Dinkelland. Zoek je huurwoning in Dinkelland? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Dinkelland

Starterswoningen in Dinkelland zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Dinkelland zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Dinkelland zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Dinkelland? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Dinkelland

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Dinkelland is 2.772 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.661 euro).

Leeftijden Dinkelland

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Dinkelland vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Dinkelland

De gemeente Dinkelland telt 11 plaatsen.

Agelo Denekamp Deurningen Lattrop-Breklenkamp Nutter Ootmarsum Oud Ootmarsum Rossum Saasveld Tilligte Weerselo

Alle wijken van Dinkelland

Dinkelland bestaat uit 12 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.