Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Dinkelland

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Dinkelland met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Dinkelland

Dinkelland is een gemeente in de provincie Overijssel. Deze gemeente telt volgens het CBS 26.320 inwoners. Momenteel staan er 30 woningen te koop en zijn er recent 63 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dinkelland. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 357.398.

Woningen te koop 30
Woningen recent verkocht 63
Gemiddelde vraagprijs € 479.805
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 357.398
Percentage gezinnen met kinderen 47%

Verkoopduur woningen in Dinkelland

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Dinkelland is 17 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Dinkelland moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Dinkelland.

Woningen recent verkocht in Dinkelland

Er zijn recent 63 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Dinkelland. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Dinkelland.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Dinkelland. Een eengezinswoning in Dinkelland komt het meest (74%) voor. Daarna komt een bungalow met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Dinkelland

In Dinkelland wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Dinkelland

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Dinkelland (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Dinkelland

Starterswoningen in gemeente Dinkelland zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Dinkelland zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Dinkelland zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Dinkelland? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Dinkelland

Wil je een huis kopen in gemeente Dinkelland? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Dinkelland . Er staan momenteel 30 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Dinkelland alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Dinkelland.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Dinkelland. Zoek je huurwoning in gemeente Dinkelland? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Dinkelland

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Dinkelland is 2.787 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.745 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Dinkelland

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Dinkelland vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Dinkelland

De gemeente Dinkelland telt 11 plaatsen.

Agelo Denekamp Deurningen Lattrop-Breklenkamp Nutter Ootmarsum Oud Ootmarsum Rossum Saasveld Tilligte Weerselo

Wijken van Dinkelland

Dinkelland bestaat uit 12 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.