Rossum in de gemeente Dinkelland

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Rossum

Een eerste blik op Rossum

Rossum is een plaats in de gemeente Dinkelland. Deze plaats telt volgens het CBS 26.320 inwoners. Momenteel staan er 15 woningen te koop en zijn er recent 15 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Rossum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 584.611 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 15
Woningen recent verkocht 15
Gemiddelde vraagprijs € 584.611
Percentage gezinnen met kinderen 47%

Verkoopduur woningen in Rossum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Rossum is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Rossum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Rossum.

Woningen recent verkocht in Rossum

Er zijn recent 15 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Rossum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Rossum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Rossum. Een eengezinswoning in Rossum komt het meest (74%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Rossum

In Rossum wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Rossum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Rossum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Rossum
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Rossum

Wil je een huis kopen in Rossum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Rossum. Er staan momenteel 15 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Rossum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Rossum.

Huizenprijzen in Rossum

Starterswoningen in Rossum zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Rossum zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Rossum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Rossum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Rossum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Rossum is 2.707 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.512 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Rossum is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Rossum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Rossum vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Rossum

Rossum bestaat uit 12 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen