logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt Ootmarsum in Ootmarsum

Begrijp de huizenprijzen in Ootmarsum Dinkelland met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Ootmarsum Dinkelland

Ootmarsum is een wijk in de plaats Ootmarsum binnen de gemeente Dinkelland. Deze wijk telt volgens het CBS 4.500 inwoners. Momenteel staan er 3 woningen te koop en zijn er recent 22 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ootmarsum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 487.373 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 3
Woningen recent verkocht 22
Gemiddelde vraagprijs € 487.373
Percentage gezinnen met kinderen 34%

Verkoopduur woningen in Ootmarsum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Ootmarsum is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Ootmarsum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Ootmarsum.

Woningen recent verkocht in Ootmarsum

Er zijn recent 22 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ootmarsum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Ootmarsum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Ootmarsum. Een eengezinswoning in Ootmarsum komt het meest (72%) voor. Daarna komt een bungalow met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Ootmarsum

In Ootmarsum wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Ootmarsum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Ootmarsum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Ootmarsum

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Ootmarsum vergeleken met de Dinkelland en Nederland.

Huizenprijzen in Ootmarsum Dinkelland

Starterswoningen in Ootmarsum Dinkelland zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Ootmarsum Dinkelland zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Ootmarsum Dinkelland zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Ootmarsum Dinkelland? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Ootmarsum Dinkelland

Wil je een huis kopen in Ootmarsum Dinkelland? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Ootmarsum Dinkelland . Er staan momenteel 3 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Ootmarsum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Ootmarsum.

Bekijk alle koopwoningen in Ootmarsum Dinkelland. Zoek je huurwoning in Ootmarsum Dinkelland? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Ootmarsum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Ootmarsum is 2.724 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (2.967 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Ootmarsum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Ootmarsum vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Ootmarsum

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Ootmarsum? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Ootmarsum

Ootmarsum Kern Ootmarsum Randkern Ootmarsum villapark Stobbenkamp Ootmarsum Cellenkamp Palthenkamp Moerbekkenkamp Wildehof Vinke-Brookhuis De Mors Verspreide huizen Ootmarsum-Oost Buitengebied Ootmarsum-West