logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Ootmarsum

Begrijp de huizenprijzen in Ootmarsum met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Ootmarsum

Ootmarsum is een plaats in de gemeente Dinkelland. Deze plaats telt volgens het CBS 26.743 inwoners. Momenteel staan er 6 woningen te koop en zijn er recent 25 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ootmarsum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 488.643 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 6
Woningen recent verkocht 25
Gemiddelde vraagprijs € 488.643
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Ootmarsum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Ootmarsum is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Ootmarsum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Ootmarsum.

Woningen recent verkocht in Ootmarsum

Er zijn recent 25 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ootmarsum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Ootmarsum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Ootmarsum. Een eengezinswoning in Ootmarsum komt het meest (72%) voor. Daarna komt een bungalow met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Ootmarsum

In Ootmarsum wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Ootmarsum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Ootmarsum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Ootmarsum

Starterswoningen in Ootmarsum zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Ootmarsum zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Ootmarsum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Ootmarsum? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Ootmarsum

Wil je een huis kopen in Ootmarsum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Ootmarsum . Er staan momenteel 6 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Ootmarsum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Ootmarsum.

Bekijk alle koopwoningen in Ootmarsum. Zoek je huurwoning in Ootmarsum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Ootmarsum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Ootmarsum is 2.824 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (3.002 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Ootmarsum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Ootmarsum vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Ootmarsum

Ootmarsum bestaat uit 12 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.