De Huizenmarkt in Ootmarsum (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Ootmarsum

Woningmarkt Ootmarsum

Ootmarsum is een plaats in de gemeente Dinkelland. Deze plaats telt volgens het CBS 26.320 inwoners. Momenteel staan er 14 woningen te koop en zijn er recent 30 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ootmarsum. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 470.482 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 14
Woningen recent verkocht 30
Gemiddelde vraagprijs € 470.482
Percentage gezinnen met kinderen 47%

Verkoopduur woningen in Ootmarsum

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Ootmarsum is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Ootmarsum moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Ootmarsum.

Woningen recent verkocht in Ootmarsum

Er zijn recent 30 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ootmarsum. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Ootmarsum.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Ootmarsum. Een eengezinswoning in Ootmarsum komt het meest (71%) voor. Daarna komt een bungalow met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Ootmarsum

In Ootmarsum wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Ootmarsum

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Ootmarsum (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Ootmarsum
Binnenring: Nederland

Ootmarsum waar ligt dat?

Woningen te koop Ootmarsum

Wil je een huis kopen in Ootmarsum? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Ootmarsum . Er staan momenteel 14 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Ootmarsum alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Ootmarsum.

Bekijk hier alle koopwoningen in Ootmarsum. Zoek je huurwoning in Ootmarsum? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Ootmarsum

Starterswoningen in Ootmarsum zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Ootmarsum zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Ootmarsum zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Ootmarsum? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Ootmarsum

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Ootmarsum is 3.017 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.955 euro).

Leeftijden Ootmarsum

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Ootmarsum vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Ootmarsum

Ootmarsum bestaat uit 12 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.