Bieden van de toekomst is nu.

Een volledig onafhankelijk biedsysteem dat iedereen een 100% eerlijk biedproces garandeert. Met duidelijke spelregels en elke bieding vastgelegd.

100% onafhankelijk voor iedereen.

Je kent het wel: de verhalen over oneerlijke situaties tijdens het kopen en verkopen van een huis. Dat kan anders. Met ons biedingssyteem loopt het eerlijk en is het 100% onafhankelijk gecontroleerd. Beschikbaar voor zowel makelaars als zelfverkopers.Duidelijke biedspelregels van tevoren.

Geen verrassingen of veranderingen tijdens een biedronde. Duidelijk van tevoren: een biedronde is openbaar of gesloten. Met altijd een startmoment, sluitmoment en de mogelijke voorwaarden om aan de biedronde mee te mogen doen.

Niemand uitgesloten met anoniem bieden.

Ingezonden biedingen zijn geanonimiseerd voor alle partijen tot aan het sluitmoment van de biedronde. Op deze manier vindt er geen oneerlijke tussentijdse beïnvloeding plaats. Pas na sluiting krijgt de verkopende partij inzicht in wie er heeft geboden, vanwege het 'recht van gunning'. Elke deelnemer wordt digitaal geverifieerd.Met zekerheid een bod vastgelegd.

Geen mail of telefoon. Geen persoonlijke handelingen met mogelijke fouten. Geen gesjoemel en gedoe. Elk bod wordt met zekerheid vastgelegd in het waterdichte biedsysteem. Inclusief potentieel ontbindende voorwaarden.

Elke bod in het biedlogboek.

Elk bod registreren wij in het biedlogboek: wie doet welk bod en op welk tijdstip. Nadat de verkopende partij het winnende bod heeft gekozen, krijgen alle deelnemers inzicht in het geanonimiseerde biedlogboek. Via steefproeven of na een klacht doen wij een audit op het proces om te kijken of er niet is valsgespeeld. Wel zo eerlijk.

biedlogboek

Veel gestelde vragen.

Nee wij zijn zelf geen makelaar, wij verkopen zelf geen huizen en hebben hier ook geen enkel belang in. Wij zijn het 100% onafhankelijke woningplatform voor consumenten en maken de markt simpel en transparant voor iedereen. Met volledige informatie over alle huizen en beschikbare diensten weet je hoe de markt werkt en hoe je ervoor staat. Lees hier ons verhaal.

Op Huispedia kan ook elke makelaar of een woningeigenaar de woning verkopen. Met ons gecertificeerd online biedingssysteem kunnen wij de aan- en verkopende partij een 100% eerlijk biedingsproces garanderen. Aangesloten makelaars die altijd met ons gecertificeerd online biedingssysteem werken kunnen het 'Huispedia Online Bieden' keurmerk voeren.

Dat ligt eraan. Als je kiest voor gesloten bieden niet. Ingezonden biedingen zijn afgeschermd voor alle partijen tot aan het sluitmoment van de biedronde. Op deze manier vindt er geen tussentijdse beïnvloeding plaats. Als je kiest voor een openbare bieding zijn alle biedingen voor iedereen geanonimiseerd openbaar: potentiële aankopers en de verkopende partij. Dit werkt meer zoals je bij een veiling gewend bent.

Bij gesloten bieden zijn alle ingezonden biedingen afgeschermd voor alle partijen tot aan het sluitmoment van de biedronde. Op deze manier vindt er geen tussentijdse beïnvloeding plaats. Bij een openbare bieding zijn alle biedingen voor alle partijen geanonimiseerd openbaar: potentiele aankopers en de verkopende partij. Dit werkt meer zoals je van een veiling gewend bent. Via ons online biedingssysteem zijn alle twee de mogelijkheden beschikbaar.

Het verkoopproces is nog altijd exact hetzelfde zoals de verkoperde partij wenst: met openbaar of gesloten bieden. Wij faciliteren en controleren alleen het biedingsproces. Jouw verkoopresultaat zal hier nooit onder lijden.

Nee, het is niet mogelijk om op een andere manier een bod uit te brengen dan via de biedingsmodule op een woningpagina. Dit doen wij zodat iedereen in het proces een gelijke kans heeft en elk bod geregistreerd staat. Zo kunnen wij altijd achteraf controleren of alles volgens de biedingsspelregels is gegaan.

Mocht er gebruik zijn gemaakt van het gecertificeerd beidingssysteem en toch biedingen buiten het systeem zijn gedaan, dan kan men het biedlogboek opvragen en naar het tuchtcollege van de branchevereniging van de betreffende makelaars stappen.

Nee, wij vragen enkel de info die écht nodig is om een bod tot stand te brengen, zoals jouw contactgegevens en biedingsdetails. Alle andere persoonsgegevens zullen wij nooit zomaar delen of doorverkopen aan derden. Wij worden hier extern voor gecontroleerd en voldoen aan het Privacy Waarborg ‘Goud’ van de Europese Unie.

Alle makelaarskantoren en zelfverkopers kunnen zich gratis aanmelden op Huispedia om het aanbod te plaatsen en gebruik te maken van het biedingssysteem. Wij rekenen dus geen kosten.

Belangrijk voor alle makelaarskantoren: het automatisch aanbieden van woningen is ook gratis bij Huispedia. Wij rekenen geen plaatsingskosten. Laad automatisch al jouw aanbod in vanuit jouw CRM (bijv. Realworks of Kolibri) naar jouw Huispedia Desk en start gelijk een online bieding. Simpel. Zo kan jij jouw potentiële verkopers een eerlijk biedproces garanderen en ontvang je automatisch het ‘Huispedia Online Bieden’ keurmerk van een 100% onafhankelijke partij.

Ga nu aan de slag met online bieden op Huispedia.

Instellingen zijn opgeslagen