logo Huispedia

Je huis verkopen, via een makelaar of zelf doen?


Een woning verkopen kan op meerdere manieren. Lees over de verschillen, de voordelen en ga na welke het beste bij jou past.

Het verkoopproces op een rijtje.

Als je je huis gaat verkopen komt er veel op je af. Het verkoopproces van een huis kan de nodige vragen bij je oproepen. Speel je met het idee om te verkopen? Zorg voor een goed overzicht van het verkoopproces, zodat je uiteindelijk zelf de juiste keuzes kan maken die bij jou passen.

Je hebt na een nacht slapen niet opeens alle informatie over hoe je het beste je huis kunt verkopen, dus neem rustig de tijd.

Wij helpen je graag op weg om jou het verkoopoverzicht te geven. Zo kan jij jouw persoonlijke voorkeuren en verkoopvoorwaarden een duidelijke plek geven in het proces van ‘het verkopen van je huis’. Hierbij worden alle belangrijke vragen die bij je opkomen beantwoord.

Verkoopproces op een rijtje

Veel vragen over je huis verkopen, maar welke antwoorden zoek je eerst?

Om te beginnen is het fijn om te weten welke mogelijkheden er zijn bij het startpunt van het verkoopproces. Kijk je naar de mogelijkheden, dan ontdek je dat er twee smaken zijn:

  • Je huis verkopen via een makelaar
  • Je huis zelf verkopen

Een makelaar in de arm nemen is dus slechts één van de twee opties. Maar voor je een keuze maakt wil je uiteraard meer weten over de verschillen tussen deze twee. In ons overzicht zie je gelijk welke punten belangrijk zijn om mee te nemen.

Antwoorden huis verkopen

Wij denken met je mee.

Is het voor jou al duidelijk waar je voorkeur ligt? Dan ben je natuurlijk benieuwd naar de volgende stap.

Geef je de voorkeur aan je huis verkopen via een makelaar? Dan bieden we jou de mogelijkheid om gratis bij Huispedia makelaars te vergelijken. Zo vind jij een makelaar die bij je past.

Neem je graag zelf de regie in handen bij het verkopen van je huis? Wij delen met je waar je op moet letten.

Door naar de volgende stap

Dit zeggen onze fans.

meneer Groot Woningzoeker

Mooie presentatie van mijn huis en verkocht binnen drie weken.

22 januari 2024
Lydia Ram Woningzoeker

We hadden nog niet echt plannen om ons huis te verkopen. Doch door de reacties die we kregen gedaan.

17 oktober 2023
Jane Woningzoeker

Vriendelijke medewerkers die je te woord staan. Overzichtelijke site en ook de correspondentie betreft overdracht contact met koper. Ben tevreden en adviseer dat het zekers de moeite waard is voor vrijblijvend inschrijving. Super goed concept!

19 september 2023
Peter van Hulsen Woningzoeker

Huispedia is een prima platvorm om je huis onder de aandacht te brengen bij potentiele kopers. Wij hebben dit medium samen met de ondersteuning van onze makelaar ingezet. De heldere data die Huispedia laat zien kan doorslaggevend zijn in het verkoopproces. Huispedia is een echte aanrader! Doen!

22 augustus 2023
Peter Groot Woningzoeker

Bij vragen naar informatie is Huispedia razendsnel. Goede feedback en betrokken. Huispedia heeft ons echt geholpen bij de verkoop van ons huis en de aankoop van ons nieuwe huis.

21 februari 2023
Dhr. R.P. van Zijl Woningzoeker

Ik snap niet waarom Huispedia niet zo gewaardeerd word als Funda en Jaap. De oneindige mogelijkheden die Huispedia te bieden heeft zijn ideaal om je huis op internet te promoten en dan ook nog eens gratis.... Top site...??

1 september 2022
Hans Lange Woningzoeker

Mooi platform. Veel handige functionaliteit. Gebruikersvriendelijk. En onafhankelijk. Goed inzicht in de actuele woningwaarde. Goede mogelijkheden om een woning te presenteren.

8 juni 2022
MickVII Woningzoeker

eenvoudig en correct je woning beschrijven en het meeste werk doen alvorens je een makelaar inschakelt. Een Win-Win

5 juni 2022
klant Woningzoeker

Dank voor het adviseren van de makelaar in mijn woonplaats. Hiermee gaan we in onderhandeling.

22 april 2022
L.G.J. Mollen Woningzoeker

We hebben een positieve ervaring Ons huis stond 1,5 maand beschikbaar op huidspedia toen kregen we een bericht van wat later onze kopers werden. Twee weken later hebben we het voorlopig koopcontract, (opgesteld door een makelaar) getekend. Zonder makelaar hebben we ons huis verkocht! Zes weken na ondertekening was het definitief. Het is een zeer positieve verkoop geweest.

12 februari 2022

Veelgestelde vragen.

Kan ik gratis mijn woning te koop aanbieden?

Ja, het te koop aanbieden van je woning op Huispedia is helemaal gratis. We bieden wel extra diensten en mogelijkheden aan waarvoor we een bijdrage van je vragen, maar de kern van ons platform zal altijd gratis en vrijblijvend te gebruiken zijn.

Kan mijn makelaar de woning op Huispedia zetten?

Jazeker, het is voor makelaars gratis mogelijk om woningen op Huispedia te plaatsen. Als jij een makelaar hebt kan je die uitnodigen via de 'Beheer' pagina in mijn woning. Mocht je nog een makelaar zoeken, ook dan helpen wij jou graag.

Kan ik op Huispedia zelf mijn huis verkopen?

Ja, natuurlijk kun jij zelf jouw huis verkopen op Huispedia! Met de woningstatus ‘te koop’ maak je de bezoekers van je woningprofiel duidelijk dat je huis te koop staat. Hiermee geef je aan dat je op zoek bent naar kopers die serieus geïnteresseerd zijn en openstaat voor contact. Meer weten over je woning verkopen? Wij nemen je stap voor stap nemen mee door het verkoopproces.

Wat moet ik doen als gegevens niet kloppen?

Als de gegevens in het woningprofiel van jouw woning niet kloppen, dan is het handig om de woning aan jou te koppelen. Zo kan je het woningprofiel zelf beheren en de gegevens aanpassen. Lees hier meer over jouw woningprofiel.

Wat is jullie verdienmodel?

Wij verdienen geld door relevante advertenties te tonen aan onze bezoekers. Daarnaast vragen wij een vergoeding aan partners van diensten die wij aanbieden. Zo kun jij als verkoper gratis gebruik maken van ons platform en kunnen wij elke dag Huispedia blijven verbeteren.

Klaar om te starten?

Zelf aan de slag met verkopen of met extra hulp van een makelaar. Meld je nu aan en start direct met verkopen.


Nog niet zeker over verkopen?

Ontdek alvast hoe jouw woning in de markt ligt. Zet jouw woning gratis en vrijblijvend open voor een bod.

Lees meer

Wat is mijn huis waard?

Bekijk online gratis jouw woningwaarde en weet direct voor hoeveel jouw huis nu wordt verkocht.

Check nu