logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Tilburg

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Tilburg met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Tilburg

Tilburg is een gemeente in de provincie Noord-Brabant. Deze gemeente telt volgens het CBS 227.707 inwoners. Momenteel staan er 289 woningen te koop en zijn er recent 1.152 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Tilburg. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 268.702.

Woningen te koop 289
Woningen recent verkocht 1.152
Gemiddelde vraagprijs € 436.227
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 268.702
Percentage gezinnen met kinderen 28%

Verkoopduur woningen in Tilburg

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Tilburg is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Tilburg moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Tilburg.

Woningen recent verkocht in Tilburg

Er zijn recent 1.152 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Tilburg. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Tilburg.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Tilburg. Een eengezinswoning in Tilburg komt het meest (52%) voor. Daarna komt een portiekflat met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Tilburg

In Tilburg wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Tilburg

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Tilburg (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Tilburg

Starterswoningen in gemeente Tilburg zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Tilburg zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Tilburg zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Tilburg? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Tilburg

Wil je een huis kopen in gemeente Tilburg? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Tilburg . Er staan momenteel 289 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Tilburg alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Tilburg.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Tilburg. Zoek je huurwoning in gemeente Tilburg? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Tilburg

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Tilburg is 3.376 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.260 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Tilburg

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Tilburg vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Tilburg

De gemeente Tilburg telt 3 plaatsen.

Berkel-Enschot Tilburg Udenhout

Wijken van Tilburg

Tilburg bestaat uit 59 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.