logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in Tilburg

Begrijp de huizenprijzen in Tilburg met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Tilburg

Tilburg is een plaats in de gemeente Tilburg. Deze plaats telt volgens het CBS 227.707 inwoners. Momenteel staan er 265 woningen te koop en zijn er recent 1.022 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Tilburg. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 413.377 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 265
Woningen recent verkocht 1.022
Gemiddelde vraagprijs € 413.377
Percentage gezinnen met kinderen 28%

Verkoopduur woningen in Tilburg

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Tilburg is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Tilburg moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Tilburg.

Woningen recent verkocht in Tilburg

Er zijn recent 1.022 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Tilburg. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Tilburg.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Tilburg. Een eengezinswoning in Tilburg komt het meest (50%) voor. Daarna komt een portiekflat met 21% het meest voor.

Gezinssamenstelling Tilburg

In Tilburg wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Tilburg

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Tilburg (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Tilburg

Starterswoningen in Tilburg zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Tilburg zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Tilburg zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Tilburg? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Tilburg

Wil je een huis kopen in Tilburg? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Tilburg . Er staan momenteel 265 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Tilburg alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Tilburg.

Bekijk alle koopwoningen in Tilburg. Zoek je huurwoning in Tilburg? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Tilburg

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Tilburg is 3.305 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (3.202 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Tilburg

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Tilburg vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Tilburg

Tilburg bestaat uit 59 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.