De Huizenmarkt in Tilburg (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Tilburg

Woningmarkt Tilburg

Tilburg is een plaats in de gemeente Tilburg. Deze plaats telt volgens het CBS 222.380 inwoners. Momenteel staan er 698 woningen te koop en zijn er recent 1.135 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Tilburg. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 395.534 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 698
Woningen recent verkocht 1.135
Gemiddelde vraagprijs € 395.534
Percentage gezinnen met kinderen 30%

Verkoopduur woningen in Tilburg

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Tilburg is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Tilburg moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Tilburg.

Woningen recent verkocht in Tilburg

Er zijn recent 1.135 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Tilburg. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Tilburg.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Tilburg. Een eengezinswoning in Tilburg komt het meest (48%) voor. Daarna komt een portiekflat met 22% het meest voor.

Gezinssamenstelling Tilburg

In Tilburg wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Tilburg

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Tilburg (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Tilburg
Binnenring: Nederland

Tilburg waar ligt dat?

Woningen te koop Tilburg

Wil je een huis kopen in Tilburg? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Tilburg . Er staan momenteel 698 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Tilburg alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Tilburg.

Bekijk hier alle koopwoningen in Tilburg. Zoek je huurwoning in Tilburg? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Tilburg

Starterswoningen in Tilburg zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Tilburg zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Tilburg zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Tilburg? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Tilburg

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Tilburg is 3.199 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.983 euro).

Leeftijden Tilburg

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Tilburg vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Tilburg

Tilburg bestaat uit 60 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.