Koolhoven in gemeente Tilburg

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Koolhoven

Een eerste blik op Koolhoven

Koolhoven is een wijk in de gemeente Tilburg. Deze wijk telt volgens het CBS 4.735 inwoners. Momenteel staan er 12 woningen te koop en zijn er recent 29 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Koolhoven. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 425.160 euro.

Woningen te koop 12
Woningen recent verkocht 29
Gemiddelde vraagprijs € 425.160
Percentage gezinnen met kinderen 66%

Verkoopduur woningen in Koolhoven

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Koolhoven is 30 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Koolhoven moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Koolhoven.

Woningen recent verkocht in Koolhoven

Er zijn recent 29 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Koolhoven. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Koolhoven.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Koolhoven. Een eengezinswoning in Koolhoven komt het meest (79%) voor. Daarna komt een herenhuis met 10% het meest voor.

Gezinssamenstelling Koolhoven

In Koolhoven wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Koolhoven

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Koolhoven (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Koolhoven
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Koolhoven

Wil je een huis kopen in Koolhoven? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Koolhoven. Er staan momenteel 12 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Koolhoven alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Koolhoven.

Huizenprijzen in Koolhoven

Starterswoningen in Koolhoven zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Koolhoven zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Koolhoven zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Koolhoven? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Koolhoven

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Koolhoven is 2.484 euro. Dit is een lichte stijging vergeleken met vorige jaar (2.481 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Koolhoven is redelijk gelijk vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Koolhoven

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Koolhoven vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Koolhoven

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Koolhoven? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Koolhoven

Koolhoven Noord Koolhoven Zuid Koolhoven Buiten Buitengebied Koolhoven Koolhoven Oost

Instellingen zijn opgeslagen