Alle woningmarktinfo Korvel in Tilburg

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Korvel

Een eerste blik op Korvel

Korvel is een wijk in de plaats Tilburg binnen de gemeente Tilburg. Deze wijk telt volgens het CBS 5.725 inwoners. Momenteel staan er 23 woningen te koop en zijn er recent 19 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Korvel. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 277.945 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 23
Woningen recent verkocht 19
Gemiddelde vraagprijs € 277.945
Percentage gezinnen met kinderen 23%

Verkoopduur woningen in Korvel

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Korvel is 19 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Korvel moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Korvel.

Woningen recent verkocht in Korvel

Er zijn recent 19 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Korvel. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Korvel.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Korvel. Een eengezinswoning in Korvel komt het meest (46%) voor. Daarna komt een portiekflat met 35% het meest voor.

Gezinssamenstelling Korvel

In Korvel wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Korvel

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Korvel (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Korvel
Binnenring: Nederland

Korvel waar ligt dat?

Woningen te koop in Korvel

Wil je een huis kopen in Korvel? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Korvel . Er staan momenteel 23 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Korvel alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Korvel.

Bekijk hier alle koopwoningen in Korvel. Zoek je huurwoning in Korvel? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Korvel

Starterswoningen in Korvel zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Korvel zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Korvel zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Korvel? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Korvel

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Korvel is 3.081 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.635 euro).

Leeftijden Korvel

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Korvel vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Korvel

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Korvel? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Korvel

Kromhoutpark Westend Schildersbuurt Noord Schildersbuurt Zuid Schrijversbuurt Staatsliedenbuurt Oost Het Laar