Heikant in gemeente Tilburg

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Heikant

Een eerste blik op Heikant

Heikant is een wijk in de gemeente Tilburg. Deze wijk telt volgens het CBS 11.520 inwoners. Momenteel staan er 24 woningen te koop en zijn er recent 17 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Heikant. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 274.295 euro.

Woningen te koop 24
Woningen recent verkocht 17
Gemiddelde vraagprijs € 274.295
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Heikant

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Heikant is 29 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Heikant moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Heikant.

Woningen recent verkocht in Heikant

Er zijn recent 17 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Heikant. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Heikant.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Heikant. Een bovenwoning in Heikant komt het meest (34%) voor. Daarna komt een galerijflat met 31% het meest voor.

Gezinssamenstelling Heikant

In Heikant wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Heikant

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Heikant (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Heikant
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Heikant

Wil je een huis kopen in Heikant? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Heikant. Er staan momenteel 24 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Heikant alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Heikant.

Huizenprijzen in Heikant

Starterswoningen in Heikant zijn goed te vinden. Woningen in het middensegment in Heikant zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Heikant zijn slechts beperkt beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Heikant? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Heikant

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Heikant is 2.151 euro. Dit is een stijging vergeleken met vorige jaar (2.104 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Heikant is lager vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Heikant

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Heikant vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Heikant

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Heikant? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Heikant

Heikant Noord-West Heikant Noord-Oost Heikant West Heikant Oost Heikant Zuid-West Heikant Zuid-Oost Lijnse Hoek West Lijnse Hoek Oost

Instellingen zijn opgeslagen