logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Stichtse Vecht

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Stichtse Vecht met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Stichtse Vecht

Stichtse Vecht is een gemeente in de provincie Utrecht. Deze gemeente telt volgens het CBS 65.771 inwoners. Momenteel staan er 97 woningen te koop en zijn er recent 228 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Stichtse Vecht. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 396.159.

Woningen te koop 97
Woningen recent verkocht 228
Gemiddelde vraagprijs € 716.713
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 396.159
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Stichtse Vecht

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Stichtse Vecht is 20 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Stichtse Vecht moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Stichtse Vecht.

Woningen recent verkocht in Stichtse Vecht

Er zijn recent 228 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Stichtse Vecht. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Stichtse Vecht.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Stichtse Vecht. Een eengezinswoning in Stichtse Vecht komt het meest (51%) voor. Daarna komt een portiekflat met 12% het meest voor.

Gezinssamenstelling Stichtse Vecht

In Stichtse Vecht wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Stichtse Vecht

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Stichtse Vecht (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Stichtse Vecht

Starterswoningen in gemeente Stichtse Vecht zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Stichtse Vecht zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Stichtse Vecht zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Stichtse Vecht? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Stichtse Vecht

Wil je een huis kopen in gemeente Stichtse Vecht? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Stichtse Vecht . Er staan momenteel 97 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Stichtse Vecht alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Stichtse Vecht.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Stichtse Vecht. Zoek je huurwoning in gemeente Stichtse Vecht? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Stichtse Vecht

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Stichtse Vecht is 4.829 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.339 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Stichtse Vecht

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Stichtse Vecht vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Stichtse Vecht

De gemeente Stichtse Vecht telt 11 plaatsen.

Breukelen Kockengen Loenen aan de Vecht Loenersloot Maarssen Nieuwer Ter Aa Nieuwersluis Nigtevecht Oud Zuilen Tienhoven Vreeland

Wijken van Stichtse Vecht

Stichtse Vecht bestaat uit 12 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.