De Huizenmarkt gemeente Stichtse Vecht (november 2022)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Stichtse Vecht

Woningmarkt Stichtse Vecht

Stichtse Vecht is een gemeente in de provincie Utrecht. Deze gemeente telt volgens het CBS 62.730 inwoners. Momenteel staan er 244 woningen te koop en zijn er recent 223 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Stichtse Vecht. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 244
Woningen recent verkocht 223
Gemiddelde vraagprijs € 713.145
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Stichtse Vecht

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Stichtse Vecht is 21 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Stichtse Vecht moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Stichtse Vecht.

Woningen recent verkocht in Stichtse Vecht

Er zijn recent 223 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Stichtse Vecht. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Stichtse Vecht.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Stichtse Vecht. Een eengezinswoning in Stichtse Vecht komt het meest (50%) voor. Daarna komt een portiekflat met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Stichtse Vecht

In Stichtse Vecht wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Stichtse Vecht

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Stichtse Vecht (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Stichtse Vecht
Binnenring: Nederland

Stichtse Vecht waar ligt dat?

Woningen te koop Stichtse Vecht

Wil je een huis kopen in Stichtse Vecht? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Stichtse Vecht . Er staan momenteel 244 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Stichtse Vecht alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Stichtse Vecht.

Bekijk hier alle koopwoningen in Stichtse Vecht. Zoek je huurwoning in Stichtse Vecht? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Stichtse Vecht

Starterswoningen in Stichtse Vecht zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Stichtse Vecht zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Stichtse Vecht zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Stichtse Vecht? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Stichtse Vecht

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Stichtse Vecht is 4.328 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (4.338 euro).

Leeftijden Stichtse Vecht

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Stichtse Vecht vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Stichtse Vecht

De gemeente Stichtse Vecht telt 11 plaatsen.

Breukelen Kockengen Loenen aan de Vecht Loenersloot Maarssen Nieuwer Ter Aa Nieuwersluis Nigtevecht Oud Zuilen Tienhoven Vreeland

Alle wijken van Stichtse Vecht

Stichtse Vecht bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.