Gemeente Stichtse Vecht

Alle informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Stichtse Vecht

Een eerste blik op Stichtse Vecht

Stichtse Vecht is een gemeente in de provincie Utrecht. Deze gemeente telt volgens het CBS 62.730 inwoners. Momenteel staan er 275 woningen te koop en zijn er recent 559 woningen verkocht of verkocht onder voorboud in Stichtse Vecht. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 946.850 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 275
Woningen recent verkocht 559
Gemiddelde vraagprijs € 946.850
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Stichtse Vecht

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Stichtse Vecht is 39 dagen. Dit is gelijk of nagenoeg gelijk vergeleken met de rest van Nederland. Een bod doen op huis in Stichtse Vecht kan je waarschijnlijk regelijk gelijk doen op vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Stichtse Vecht

Er zijn recent 559 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Stichtse Vecht. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Stichtse Vecht.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Stichtse Vecht. Een eengezinswoning in Stichtse Vecht komt het meest (45%) voor. Daarna komt een portiekflat met 15% het meest voor.

Gezinssamenstelling Stichtse Vecht

In Stichtse Vecht wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Stichtse Vecht

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Stichtse Vecht (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Stichtse Vecht
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Stichtse Vecht

Wil je een huis kopen in Stichtse Vecht? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Stichtse Vecht . Er staan momenteel 275 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Stichtse Vecht alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Stichtse Vecht.

Zoek je huurwoning in Stichtse Vecht? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Stichtse Vecht.

Huizenprijzen in Stichtse Vecht

Starterswoningen in Stichtse Vecht zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Stichtse Vecht zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Stichtse Vecht zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Stichtse Vecht? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Stichtse Vecht

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Stichtse Vecht is 4.705 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.505 euro). De huidige gemiddelde m2 prijs van woningen in Stichtse Vecht is hoger vergeleken met het gemiddelde van Nederland.

Leeftijden Stichtse Vecht

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Stichtse Vecht vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Stichtse Vecht

De gemeente Stichtse Vecht telt 11 plaatsen.

Breukelen Kockengen Loenen aan de Vecht Loenersloot Maarssen Nieuwer Ter Aa Nieuwersluis Nigtevecht Oud Zuilen Tienhoven Vreeland

Alle wijken van Stichtse Vecht

Stichtse Vecht bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen