De Huizenmarkt in Nigtevecht (april 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Nigtevecht

Woningmarkt Nigtevecht

Nigtevecht is een plaats in de gemeente Stichtse Vecht. Deze plaats telt volgens het CBS 62.730 inwoners. Momenteel staan er 12 woningen te koop en zijn er recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nigtevecht. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 886.725 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 12
Woningen recent verkocht 4
Gemiddelde vraagprijs € 886.725
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Nigtevecht

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Nigtevecht is 40 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Nigtevecht kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Nigtevecht

Er zijn recent 4 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nigtevecht. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Nigtevecht.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Nigtevecht. Een eengezinswoning in Nigtevecht komt het meest (62%) voor. Daarna komt een villa met 14% het meest voor.

Gezinssamenstelling Nigtevecht

In Nigtevecht wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Nigtevecht

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Nigtevecht (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Nigtevecht
Binnenring: Nederland

Nigtevecht waar ligt dat?

Woningen te koop Nigtevecht

Wil je een huis kopen in Nigtevecht? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Nigtevecht . Er staan momenteel 12 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Nigtevecht alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Nigtevecht.

Bekijk hier alle koopwoningen in Nigtevecht. Zoek je huurwoning in Nigtevecht? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Nigtevecht

Starterswoningen in Nigtevecht zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Nigtevecht zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Nigtevecht zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Nigtevecht? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Nigtevecht

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Nigtevecht is 5.358 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (4.673 euro).

Leeftijden Nigtevecht

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Nigtevecht vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Nigtevecht

Nigtevecht bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.