De Huizenmarkt in Maarssen (april 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Maarssen

Woningmarkt Maarssen

Maarssen is een plaats in de gemeente Stichtse Vecht. Deze plaats telt volgens het CBS 62.730 inwoners. Momenteel staan er 126 woningen te koop en zijn er recent 277 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Maarssen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 530.175 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 126
Woningen recent verkocht 277
Gemiddelde vraagprijs € 530.175
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Maarssen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Maarssen is 16 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Maarssen moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Maarssen.

Woningen recent verkocht in Maarssen

Er zijn recent 277 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Maarssen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Maarssen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Maarssen. Een eengezinswoning in Maarssen komt het meest (48%) voor. Daarna komt een portiekflat met 17% het meest voor.

Gezinssamenstelling Maarssen

In Maarssen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Maarssen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Maarssen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Maarssen
Binnenring: Nederland

Maarssen waar ligt dat?

Woningen te koop Maarssen

Wil je een huis kopen in Maarssen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Maarssen . Er staan momenteel 126 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Maarssen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Maarssen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Maarssen. Zoek je huurwoning in Maarssen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Maarssen

Starterswoningen in Maarssen zijn moeilijk te vinden. Woningen in het middensegment in Maarssen zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Maarssen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Maarssen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Maarssen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Maarssen is 4.027 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.756 euro).

Leeftijden Maarssen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Maarssen vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Maarssen

Maarssen bestaat uit 11 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.