De Huizenmarkt gemeente Meppel (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Meppel

Woningmarkt Meppel

Meppel is een gemeente in de provincie Drenthe. Deze gemeente telt volgens het CBS 33.345 inwoners. Momenteel staan er 118 woningen te koop en zijn er recent 239 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Meppel. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 299.886.

Woningen te koop 118
Woningen recent verkocht 239
Gemiddelde vraagprijs € 385.242
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 299.886
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Meppel

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Meppel is 25 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Meppel moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Meppel.

Woningen recent verkocht in Meppel

Er zijn recent 239 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Meppel. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Meppel.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Meppel. Een eengezinswoning in Meppel komt het meest (62%) voor. Daarna komt een galerijflat met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Meppel

In Meppel wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Meppel

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Meppel (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Meppel
Binnenring: Nederland

Meppel waar ligt dat?

Woningen te koop Meppel

Wil je een huis kopen in Meppel? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Meppel . Er staan momenteel 118 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Meppel alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Meppel.

Bekijk hier alle koopwoningen in Meppel. Zoek je huurwoning in Meppel? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Meppel

Starterswoningen in Meppel zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Meppel zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Meppel zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Meppel? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Meppel

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Meppel is 3.104 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.814 euro).

Leeftijden Meppel

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Meppel vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Meppel

De gemeente Meppel telt 5 plaatsen.

Broekhuizen De Schiphorst Meppel Nijeveen Rogat

Alle wijken van Meppel

Meppel bestaat uit 14 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.