logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Meppel

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Meppel met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Meppel

Meppel is een gemeente in de provincie Drenthe. Deze gemeente telt volgens het CBS 35.464 inwoners. Momenteel staan er 50 woningen te koop en zijn er recent 186 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Meppel. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 299.886.

Woningen te koop 50
Woningen recent verkocht 186
Gemiddelde vraagprijs € 413.246
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 299.886
Percentage gezinnen met kinderen 33%

Verkoopduur woningen in Meppel

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Meppel is 24 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Meppel moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Meppel.

Woningen recent verkocht in Meppel

Er zijn recent 186 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Meppel. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Meppel.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Meppel. Een eengezinswoning in Meppel komt het meest (63%) voor. Daarna komt een galerijflat met 13% het meest voor.

Gezinssamenstelling Meppel

In Meppel wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Meppel

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Meppel (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Meppel

Starterswoningen in gemeente Meppel zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Meppel zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Meppel zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Meppel? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Meppel

Wil je een huis kopen in gemeente Meppel? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Meppel . Er staan momenteel 50 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Meppel alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Meppel.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Meppel. Zoek je huurwoning in gemeente Meppel? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Meppel

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Meppel is 3.248 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.102 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Meppel

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Meppel vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Meppel

De gemeente Meppel telt 5 plaatsen.

Broekhuizen De Schiphorst Meppel Nijeveen Rogat

Wijken van Meppel

Meppel bestaat uit 14 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.