De Huizenmarkt in Nijeveen (april 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Nijeveen

Woningmarkt Nijeveen

Nijeveen is een plaats in de gemeente Meppel. Deze plaats telt volgens het CBS 33.345 inwoners. Momenteel staan er 11 woningen te koop en zijn er recent 23 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nijeveen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 512.138 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 11
Woningen recent verkocht 23
Gemiddelde vraagprijs € 512.138
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Nijeveen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Nijeveen is 42 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Nijeveen kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Nijeveen

Er zijn recent 23 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nijeveen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Nijeveen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Nijeveen. Een eengezinswoning in Nijeveen komt het meest (79%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 15% het meest voor.

Gezinssamenstelling Nijeveen

In Nijeveen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Nijeveen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Nijeveen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Nijeveen
Binnenring: Nederland

Nijeveen waar ligt dat?

Woningen te koop Nijeveen

Wil je een huis kopen in Nijeveen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Nijeveen . Er staan momenteel 11 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Nijeveen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Nijeveen.

Bekijk hier alle koopwoningen in Nijeveen. Zoek je huurwoning in Nijeveen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Nijeveen

Starterswoningen in Nijeveen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Nijeveen zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Nijeveen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Nijeveen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Nijeveen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Nijeveen is 3.074 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.546 euro).

Leeftijden Nijeveen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Nijeveen vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Nijeveen

Nijeveen bestaat uit 14 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.