Alle woningmarktinfo Nijeveen in Meppel

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Nijeveen

Een eerste blik op Nijeveen

Nijeveen is een wijk in de gemeente Meppel. Deze wijk telt volgens het CBS 3.745 inwoners. Momenteel staan er 8 woningen te koop en zijn er recent 7 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nijeveen. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 517.624 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 8
Woningen recent verkocht 7
Gemiddelde vraagprijs € 517.624
Percentage gezinnen met kinderen 40%

Verkoopduur woningen in Nijeveen

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Nijeveen is 45 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Nijeveen kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Nijeveen

Er zijn recent 7 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Nijeveen. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Nijeveen.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Nijeveen. Een eengezinswoning in Nijeveen komt het meest (79%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 15% het meest voor.

Gezinssamenstelling Nijeveen

In Nijeveen wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Nijeveen

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Nijeveen (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Nijeveen
Binnenring: Nederland

Nijeveen waar ligt dat?

Woningen te koop in Nijeveen

Wil je een huis kopen in Nijeveen? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Nijeveen . Er staan momenteel 8 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Nijeveen alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Nijeveen.

Zoek je huurwoning in Nijeveen? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Nijeveen.

Huizenprijzen in Nijeveen

Starterswoningen in Nijeveen zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Nijeveen zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Nijeveen zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Nijeveen? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Nijeveen

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Nijeveen is 3.111 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.755 euro).

Leeftijden Nijeveen

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Nijeveen vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Nijeveen

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Nijeveen? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Nijeveen

Nijeveen Oost Griftebuurt Vogelbuurt Danninge Erve Spijkerserve Tussenboerslanden Kolderveen Kolderveense Bovenboer Nijeveense Bovenboer Verspreid gebied Nijeveen