Alle woningmarktinfo Gemeente Ede

Informatie over de woningmarkt, inwoners en woningen in Ede

Een eerste blik op Ede

Ede is een gemeente in de provincie Gelderland. Deze gemeente telt volgens het CBS 111.120 inwoners. Momenteel staan er 205 woningen te koop en zijn er recent 314 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ede. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 205
Woningen recent verkocht 314
Gemiddelde vraagprijs € 502.766
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Ede

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Ede is 32 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Ede moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Ede.

Woningen recent verkocht in Ede

Er zijn recent 314 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ede. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Ede.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Ede. Een eengezinswoning in Ede komt het meest (46%) voor. Daarna komt een galerijflat met 19% het meest voor.

Gezinssamenstelling Ede

In Ede wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgelijke staat Ede

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgelijke staat van Ede (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Ede
Binnenring: Nederland

Woningen te koop in Ede

Wil je een huis kopen in Ede? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Ede . Er staan momenteel 205 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Ede alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Ede.

Zoek je huurwoning in Ede? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen in Ede.

Huizenprijzen in Ede

Starterswoningen in Ede zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Ede zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Ede zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Ede? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Ede

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Ede is 3.345 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.010 euro).

Leeftijden Ede

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Ede vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Ede

De gemeente Ede telt 10 plaatsen.

Bennekom De Klomp Deelen Ede Ederveen Harskamp Hoenderloo Lunteren Otterlo Wekerom

Alle wijken van Ede

Ede bestaat uit 16 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.

Instellingen zijn opgeslagen