logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt in gemeente Ede

Begrijp de huizenprijzen in gemeente Ede met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in gemeente Ede

Ede is een gemeente in de provincie Gelderland. Deze gemeente telt volgens het CBS 122.012 inwoners. Momenteel staan er 192 woningen te koop en zijn er recent 567 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ede. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland. De gemiddelde WOZ-waarde van Amsterdam in 2021 is € 330.805.

Woningen te koop 192
Woningen recent verkocht 567
Gemiddelde vraagprijs € 554.118
Gemiddelde WOZ-waarde (2021) € 330.805
Percentage gezinnen met kinderen 35%

Verkoopduur woningen in Ede

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Ede is 23 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Ede moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Ede.

Woningen recent verkocht in Ede

Er zijn recent 567 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ede. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Ede.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Ede. Een eengezinswoning in Ede komt het meest (51%) voor. Daarna komt een galerijflat met 16% het meest voor.

Gezinssamenstelling Ede

In Ede wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Ede

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Ede (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in gemeente Ede

Starterswoningen in gemeente Ede zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in gemeente Ede zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in gemeente Ede zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in gemeente Ede? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop gemeente Ede

Wil je een huis kopen in gemeente Ede? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in gemeente Ede . Er staan momenteel 192 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Ede alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Ede.

Bekijk alle koopwoningen in gemeente Ede. Zoek je huurwoning in gemeente Ede? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Ede

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Ede is 4.239 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.848 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Ede

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Ede vergeleken met de rest van Nederland.

Plaatsen binnen gemeente Ede

De gemeente Ede telt 10 plaatsen.

Bennekom De Klomp Deelen Ede Ederveen Harskamp Hoenderloo Lunteren Otterlo Wekerom

Wijken van Ede

Ede bestaat uit 17 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.