Huizenmarkt Ede-West in Ede (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Ede-West

Woningmarkt Ede-West

Ede-West is een wijk in de plaats Ede binnen de gemeente Ede. Deze wijk telt volgens het CBS 15.100 inwoners. Momenteel staan er 67 woningen te koop en zijn er recent 89 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ede-West. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 374.287 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 67
Woningen recent verkocht 89
Gemiddelde vraagprijs € 374.287
Percentage gezinnen met kinderen 29%

Verkoopduur woningen in Ede-West

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Ede-West is 25 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Ede-West moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Ede-West.

Woningen recent verkocht in Ede-West

Er zijn recent 89 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ede-West. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Ede-West.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Ede-West. Een eengezinswoning in Ede-West komt het meest (39%) voor. Daarna komt een galerijflat met 25% het meest voor.

Gezinssamenstelling Ede-West

In Ede-West wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Ede-West

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Ede-West (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Ede-West
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Ede-West

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Ede-West vergeleken met de Ede en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Ede-West waar ligt dat?

Woningen te koop Ede-West

Wil je een huis kopen in Ede-West? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Ede-West . Er staan momenteel 67 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Ede-West alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Ede-West.

Bekijk hier alle koopwoningen in Ede-West. Zoek je huurwoning in Ede-West? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Ede-West

Starterswoningen in Ede-West zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Ede-West zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Ede-West zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Ede-West? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Ede-West

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Ede-West is 3.809 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.419 euro).

Leeftijden Ede-West

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Ede-West vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Ede-West

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Ede-West? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Ede-West

Zeeheldenbuurt Indische buurt Vogelbuurt Bloemenbuurt Beatrixpark Klaphek