Huizenmarkt Ekerom in Wekerom (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Ekerom

Woningmarkt Ekerom

Ekerom is een wijk in de plaats Wekerom binnen de gemeente Ede. Deze wijk telt volgens het CBS 2.695 inwoners. Momenteel staan er 6 woningen te koop en zijn er recent 9 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ekerom. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 616.555 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 6
Woningen recent verkocht 9
Gemiddelde vraagprijs € 616.555
Percentage gezinnen met kinderen 43%

Verkoopduur woningen in Ekerom

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Ekerom is 34 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Ekerom moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Ekerom.

Woningen recent verkocht in Ekerom

Er zijn recent 9 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ekerom. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Ekerom.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Ekerom. Een eengezinswoning in Ekerom komt het meest (72%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 11% het meest voor.

Gezinssamenstelling Ekerom

In Ekerom wonen relatief veel gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Ekerom

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Ekerom (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Ekerom
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Ekerom

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Ekerom vergeleken met de Ede en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Ekerom waar ligt dat?

Woningen te koop Ekerom

Wil je een huis kopen in Ekerom? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Ekerom . Er staan momenteel 6 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Ekerom alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Ekerom.

Bekijk hier alle koopwoningen in Ekerom. Zoek je huurwoning in Ekerom? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Ekerom

Starterswoningen in Ekerom zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Ekerom zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Ekerom zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Ekerom? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Ekerom

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Ekerom is 4.377 euro. Dit is een daling vergeleken met vorige jaar (4.928 euro).

Leeftijden Ekerom

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Ekerom vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Ekerom

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Ekerom? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Ekerom

Wekerom dorp Wekeromse Meent Wekeromse Zand