Huizenmarkt Bennekom in Bennekom (februari 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Bennekom

Woningmarkt Bennekom

Bennekom is een wijk in de plaats Bennekom binnen de gemeente Ede. Deze wijk telt volgens het CBS 15.030 inwoners. Momenteel staan er 40 woningen te koop en zijn er recent 82 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Bennekom. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 605.393 euro. Dit is boven gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 40
Woningen recent verkocht 82
Gemiddelde vraagprijs € 605.393
Percentage gezinnen met kinderen 31%

Verkoopduur woningen in Bennekom

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Bennekom is 22 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Bennekom moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Bennekom.

Woningen recent verkocht in Bennekom

Er zijn recent 82 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Bennekom. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Bennekom.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Bennekom. Een eengezinswoning in Bennekom komt het meest (60%) voor. Daarna komt een galerijflat met 9% het meest voor.

Gezinssamenstelling Bennekom

In Bennekom wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Bennekom

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Bennekom (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Bennekom
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Bennekom

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Bennekom vergeleken met de Ede en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Bennekom waar ligt dat?

Woningen te koop Bennekom

Wil je een huis kopen in Bennekom? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Bennekom . Er staan momenteel 40 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Bennekom alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Bennekom.

Bekijk hier alle koopwoningen in Bennekom. Zoek je huurwoning in Bennekom? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Bennekom

Starterswoningen in Bennekom zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Bennekom zijn slechts beperkt beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Bennekom zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Bennekom? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Bennekom

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Bennekom is 4.045 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.645 euro).

Leeftijden Bennekom

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Bennekom vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Bennekom

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Bennekom? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Bennekom

De Laar Bennekom-Zuidoost Boekelo Halderbrink De Kraats/Nergena Dikkenberg