Huizenprijzen en de huizenmarkt in Ede

Begrijp de huizenprijzen in Ede met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Ede

Ede is een plaats in de gemeente Ede. Deze plaats telt volgens het CBS 111.120 inwoners. Momenteel staan er 124 woningen te koop en zijn er recent 300 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ede. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 452.545 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 124
Woningen recent verkocht 300
Gemiddelde vraagprijs € 452.545
Percentage gezinnen met kinderen 37%

Verkoopduur woningen in Ede

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Ede is 21 dagen. Dit is sneller vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Ede moet je mogelijk wat hoger doen dan de vraagprijs om kans te maken op een woning in Ede.

Woningen recent verkocht in Ede

Er zijn recent 300 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Ede. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Ede.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Ede. Een eengezinswoning in Ede komt het meest (46%) voor. Daarna komt een portiekflat met 20% het meest voor.

Gezinssamenstelling Ede

In Ede wonen een gemiddeld aantal gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Ede

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Ede (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Huizenprijzen in Ede

Starterswoningen in Ede zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Ede zijn redelijk beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Ede zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Ede? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Ede

Wil je een huis kopen in Ede? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Ede . Er staan momenteel 124 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Ede alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Ede.

Bekijk alle koopwoningen in Ede. Zoek je huurwoning in Ede? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Ede

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Ede is 3.882 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (3.614 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Ede

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Ede vergeleken met de rest van Nederland.

Wijken van Ede

Ede bestaat uit 16 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de huizenprijzen, de huizenmarkt en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.