De Huizenmarkt in Hoofdplaat (maart 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Hoofdplaat

Woningmarkt Hoofdplaat

Hoofdplaat is een plaats in de gemeente Sluis. Deze plaats telt volgens het CBS 23.555 inwoners. Momenteel staan er 3 woningen te koop en zijn er recent 9 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoofdplaat. De gemiddelde vraagprijs van woningen is momenteel 392.503 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland

Woningen te koop 3
Woningen recent verkocht 9
Gemiddelde vraagprijs € 392.503
Percentage gezinnen met kinderen 28%

Verkoopduur woningen in Hoofdplaat

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hoofdplaat is 57 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hoofdplaat kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Hoofdplaat

Er zijn recent 9 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoofdplaat. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hoofdplaat.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hoofdplaat. Een eengezinswoning in Hoofdplaat komt het meest (87%) voor. Daarna komt een herenhuis met 4% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hoofdplaat

In Hoofdplaat wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hoofdplaat

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hoofdplaat (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hoofdplaat
Binnenring: Nederland

Hoofdplaat waar ligt dat?

Woningen te koop Hoofdplaat

Wil je een huis kopen in Hoofdplaat? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hoofdplaat . Er staan momenteel 3 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hoofdplaat alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hoofdplaat.

Bekijk hier alle koopwoningen in Hoofdplaat. Zoek je huurwoning in Hoofdplaat? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Hoofdplaat

Starterswoningen in Hoofdplaat zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hoofdplaat zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hoofdplaat zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hoofdplaat? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hoofdplaat

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hoofdplaat is 2.426 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.086 euro).

Leeftijden Hoofdplaat

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hoofdplaat vergeleken met de rest van Nederland.

Alle wijken van Hoofdplaat

Hoofdplaat bestaat uit 15 wijken. Voor elke wijk hebben wij informatie beschikbaar over de woningen die te koop staan, de woningmarkttrends en de inwoners. Klik op één van de volgende wijken voor meer informatie.