Huizenmarkt Hoofdplaat in Schoondijke (mei 2023)

Informatie over de woningmarkt, huizenprijzen en woningen te koop in Hoofdplaat

Woningmarkt Hoofdplaat

Hoofdplaat is een wijk in de plaats Schoondijke binnen de gemeente Sluis. Deze wijk telt volgens het CBS 870 inwoners. Momenteel staan er 10 woningen te koop en zijn er recent 11 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoofdplaat. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 396.519 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 10
Woningen recent verkocht 11
Gemiddelde vraagprijs € 396.519
Percentage gezinnen met kinderen 26%

Verkoopduur woningen in Hoofdplaat

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hoofdplaat is 55 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hoofdplaat kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Hoofdplaat

Er zijn recent 11 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoofdplaat. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hoofdplaat.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hoofdplaat. Een eengezinswoning in Hoofdplaat komt het meest (88%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hoofdplaat

In Hoofdplaat wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hoofdplaat

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hoofdplaat (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Buitenring: Hoofdplaat
Binnenring: Nederland

Veiligheid en misdaadcijfers Hoofdplaat

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Hoofdplaat vergeleken met de Sluis en Nederland.

Aantal geregistreerde delicten per 1000 inwoners (bron: CBS)

Hoofdplaat waar ligt dat?

Woningen te koop Hoofdplaat

Wil je een huis kopen in Hoofdplaat? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hoofdplaat . Er staan momenteel 10 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hoofdplaat alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hoofdplaat.

Bekijk hier alle koopwoningen in Hoofdplaat. Zoek je huurwoning in Hoofdplaat? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Huizenprijzen in Hoofdplaat

Starterswoningen in Hoofdplaat zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hoofdplaat zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hoofdplaat zijn redelijk beschikbaar.

Wat is mijn woning waard in Hoofdplaat? Ontdek het met de gratis online waardebepaling voor jouw huis. Klik hier voor meer informatie.

Gemiddelde vierkantemeterprijs Hoofdplaat

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hoofdplaat is 2.876 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.197 euro).

Leeftijden Hoofdplaat

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hoofdplaat vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Hoofdplaat

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Hoofdplaat? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Hoofdplaat

Hoofdplaat Nummer Eén en omgeving Verspreide huizen Nummer Eén en Slijkplaat Overige verspreide huizen Hoofdplaat