logo Huispedia

Huizenprijzen en de huizenmarkt Hoofdplaat in Hoofdplaat

Begrijp de huizenprijzen in Hoofdplaat Sluis met alle informatie en grafieken over actuele huizenprijzen, buurtinformatie, recent verkochte woningen en meer.

Huizenmarkt in Hoofdplaat Sluis

Hoofdplaat is een wijk in de plaats Hoofdplaat binnen de gemeente Sluis. Deze wijk telt volgens het CBS 825 inwoners. Momenteel staan er 6 woningen te koop en zijn er recent 9 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoofdplaat. De gemiddelde vraagprijs van woningen is 400.678 euro. Dit is onder gemiddeld vergeleken met Nederland.

Woningen te koop 6
Woningen recent verkocht 9
Gemiddelde vraagprijs € 400.678
Percentage gezinnen met kinderen 23%

Verkoopduur woningen in Hoofdplaat

De gemiddelde verkoopduur van huizen in Hoofdplaat is 41 dagen. Dit is langer vergeleken met het gemiddelde van Nederland. Een bod doen op huis in Hoofdplaat kan je mogelijk met een wat lager bod doen dan de vraagprijs.

Woningen recent verkocht in Hoofdplaat

Er zijn recent 9 woningen verkocht of verkocht onder voorbehoud in Hoofdplaat. Hieronder de meest recente verkochte huizen in en rond Hoofdplaat.

Meeste voorkomende type woningen

In de onderstaande grafiek zie je de meest voorkomende type woningen in Hoofdplaat. Een eengezinswoning in Hoofdplaat komt het meest (87%) voor. Daarna komt een woonboerderij met 5% het meest voor.

Gezinssamenstelling Hoofdplaat

In Hoofdplaat wonen relatief weinig gezinnen met kinderen vergeleken met de rest van Nederland.

Verdeling burgerlijke staat Hoofdplaat

In onderstaande grafiek zie je de verdeling burgerlijke staat van Hoofdplaat (buitenste ring) vergeleken met Nederland (binnenste ring).

Veiligheid en misdaadcijfers Hoofdplaat

Wonen in een veilige buurt? In Nederland kan je overal veilig wonen, zeker vergeleken met andere landen. Neem de onderstaande cijfers dan ook niet te zwaar. Het geeft een relatief beeld van de veiligheid van Hoofdplaat vergeleken met de Sluis en Nederland.

Huizenprijzen in Hoofdplaat Sluis

Starterswoningen in Hoofdplaat Sluis zijn slechts beperkt te vinden. Woningen in het middensegment in Hoofdplaat Sluis zijn goed beschikbaar. En woningen in het hogere segment in Hoofdplaat Sluis zijn goed beschikbaar.

Wat is mijn huis waard in Hoofdplaat Sluis? Bereken online gratis wat je huis nu waard is.

Woningen te koop Hoofdplaat Sluis

Wil je een huis kopen in Hoofdplaat Sluis? Bekijk ons woningaanbod en zie wat er te koop staat in Hoofdplaat Sluis . Er staan momenteel 6 woningen te koop. We geven bij elke huis te koop in Hoofdplaat alle benodigde informatie plus een hoop extra. Zo krijg je daarbij ook gratis de online woningwaarde indicatie voor alle woningen in Hoofdplaat.

Bekijk alle koopwoningen in Hoofdplaat Sluis. Zoek je huurwoning in Hoofdplaat Sluis? Bekijk hier ons aanbod huurwoningen.

Gemiddelde m2 prijs in Hoofdplaat

De gemiddelde vierkantemeterprijs van woningen in Hoofdplaat is 3.333 euro. Dit is een forse stijging vergeleken met vorige jaar (2.723 euro). Benieuwd wat een specifieke woning waard is? Je kan de woningwaarde berekenen via onze gratis rekentool.

Leeftijden Hoofdplaat

In de onderstaande grafiek zie je de verdeling van leeftijden in Hoofdplaat vergeleken met de rest van Nederland.

Buurten in Hoofdplaat

Stedelijk Hip, landelijk buiten wonen of stijlvol wonen in Hoofdplaat? Ontdek ook de buurten binnen de wijk Hoofdplaat

Hoofdplaat Nummer Eén en omgeving Verspreide huizen Nummer Eén en Slijkplaat Overige verspreide huizen Hoofdplaat